Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Sagres

Sagres is gelegen in de mooie Algarve. Het plaatsje ligt op het meest zuidwestelijke puntje van Europa en is erg geliefd bij surfers door de mooie hoge golven. Aan de kust staan verschillende oude campers waar de surfers verblijven.

Sagres heeft een aantal prachtige baaien die erg geliefd zijn bij surfers. Het waait op dit uiterst westelijke puntje van Portugal bijna altijd. Dit zorgt voor prachtig mooie spectaculaire golven die surfers vanuit heel de wereld trekken. Leuk om zelf te doen of te leren of om gewoon vanaf de kliffen naar te kijken. In het dorpje hangt dan ook de relaxte sfeer die je bij de surfers gewend bent.

 

Net buiten het dorpje op de Ponta de Sagres ligt het fort van Hendrik de Zeevaarder. Deze Portugese ontdekkingsreiziger koos deze plaats voor zijn zeevaart school. In het Fort werden nieuwe navigatie methodes ontwikkeld en manieren om tegen de wind in te zeilen bedacht. Deze ontwikkelingen maakte de weg vrij voor de ontdekkingsreizen in de 15e en 16e eeuw.

Het fort op de punt de Sagres is nog steeds te bezoeken, vanaf de muren van het fort heb je prachtig zicht op de eindeloze oceaan en de stranden in de omgeving. Ook de natuur rondom het fort is zeer de moeite waard. Er loopt een korte rondwandeling langs de rand van de punt. De rotsachtige grond zorgt voor een bijzonder mooie vegetatie. Vooral in de lente staan er diverse bloemen in volle bloei. De prachtige paarse, roze en gele kleuren steken mooi af tegen de grijze rotsgrond.

Hier ligt Sagres

Weersverwachting Sagres

vandaag
22° / 18°
morgen
21° / 18°
13 jul
20° / 17°
14 jul
19° / 17°
15 jul
20° / 19°
Meer weer van Sagres op klimaatinfo.nl

Meer informatie