Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Costa de Prata

Mooiste dorpjes van Costa de Prata

De Costa de Prata, of Zilverkust, is een kustregio in Portugal die zich uitstrekt van de noordelijke rand van Lissabon tot aan Porto. Deze kuststrook staat bekend om zijn lange, witte zandstranden, kristalheldere water en indrukwekkende kliffen die een adembenemend uitzicht op de Atlantische Oceaan bieden. De naam ‘Zilverkust’ komt van het unieke effect dat het zonlicht heeft op het water, waardoor het lijkt alsof de oceaan met zilver is bekleed. De Costa de Prata grenst in het zuiden aan de Costa de Lisboa en in het noorden aan de Costa de Verde. Geografisch gezien maakt de Costa de Prata onderdeel uit van de regio Centraal-West-Portugal.

De Costa de Prata is rijk aan cultuur en geschiedenis, met diverse steden en dorpen die een bezoek waard zijn. Óbidos, is een charmant ommuurd stadje dat bekend staat om zijn middeleeuwse architectuur en jaarlijkse chocoladefestival. Alcobaça en Batalha zijn beroemd om hun monumentale kloosters, die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. 

Naast de rijke geschiedenis en cultuur is de Costa de Prata een geliefde bestemming voor natuurliefhebbers. De regio staat bekend surfhotspot, vooral bij Nazaré, waar enkele van de grootste golven ter wereld worden geregistreerd. Of Ericeira, wat een van de eerste World Surfing Reserves ter wereld was. Wandelaars en fietsers kunnen genieten van de vele natuurlijke paden die dwars door de ongerepte landschappen en beschermde natuurgebieden lopen. Gastronomisch gezien biedt de Costa de Prata een uitgebreid aanbod van zeevruchten en lokale wijnen, waardoor bezoekers kunnen genieten van authentieke Portugese gerechten terwijl ze de lokale cultuur ervaren.

Baleal

Costa de Prata

Baleal is een klein dorpje op het voormalige schiereiland Baleal. Het dorp maakt onderdeel uit van de gemeente Peniche en staat bekend als een van de surfhotspots van Portugal. Een smal stuk strand verbindt het schiereiland met het vasteland van Portugal.

Ericeira

Lissabon

Ericeira is een groot dorp, in de gemeente Mafra, aan de westkust van Portugal. Het dorp staat bekend als dé surfhotspot van Portugal. Ericeira ligt op ongeveer 35 kilometer van Lissabon.

Foz de Arelho

Costa de Prata

Foz de Arelho is een klein, maar populair dorp aan de Zilverkust van Portugal. Het is een populaire vakantiebestemming, niet op de minste plaats om zijn ligging aan de Lagoa de Óbidos.

Peniche

Costa de Prata

Peniche is een stad en een gemeente op een schiereiland, in het centraalwestelijke deel van Portugal. In het stadje wonen iets meer dan tienduizend mensen, waardoor het een plekje verdient op mooiste dorpjes.