Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Baleal

Baleal is een klein dorpje op het voormalige schiereiland Baleal. Het dorp maakt onderdeel uit van de gemeente Peniche en staat bekend als een van de surfhotspots van Portugal. Een smal stuk strand verbindt het schiereiland met het vasteland van Portugal.

Voor de komst van de surfers was Baleal, net als veel andere plaatsen in de omgeving, een slaperig vissersplaats die van oudsher leefde van de vangst van tonijnen en walvissen. Een van de bekendste bezienswaardigheden op het schiereiland is de kapel van Santo Estevão. Deze vierhonderd jaar oude kapel, is gebouwd op het meeste westelijke deel van het schiereiland. Vanaf het plateau naast de kapel, heb je een prachtig uitzicht over de Kust van Portugal en de Atlantische Oceaan. De kapel kan helaas niet bezocht worden, wel kun je op een bord naast de kapel, een foto van de binnenzijde bekijken. Net naast de kapel, loopt een smal pad die nog verder westelijk loopt. Volg je dit pad, dan kom je uiteindelijk uit bij het meeste westelijke deel van Baleal, als je de eilanden voor de kust niet meerekent.

Overnachten in Baleal

Baleal is een ideale bestemming voor liefhebbers van zon, zee, en surfen, gelegen aan de prachtige Portugese kust. In dit sfeervolle dorp zijn enkele uitstekende accommodaties te vinden. Het Baleal Surf Camp, een populaire keuze onder surfers, biedt comfortabele kamers en een levendige sfeer, ideaal voor zowel beginners als gevorderden. Daarnaast is het omringd door diverse surfspots. Het Casa das Marés 2 is een andere hoog gewaardeerde optie, met een beoordeling van 9.2, en biedt een gastvrije sfeer en moderne voorzieningen, midden op het schiereiland. Beide accommodaties zijn uitstekende keuzes voor een ontspannen verblijf, met gemakkelijke toegang tot het strand en de bruisende surfscene van Baleal.

Tijdens de Franse invasies in het begin van de negentiende eeuw, was het de bedoeling dat er een fort op het schiereiland Baleal gebouwd zou worden. Dit om het eiland en de rest van de Franse bezette gebieden te beschermen tegen aanvallen van de Engelsen. Aan de bouw van het fort werd wel begonnen, maar zou uiteindelijk nooit voltooid worden. Er zijn nu alleen wat resten van muren in het dorp te vinden.

Baleal is geliefd bij surfers van alle niveaus. De diverse surfspots, zoals Cantinho da Baía en Prainha, bieden uitstekende golven, ideaal voor zowel beginners als gevorderden. De lange zandstranden en constante “swell” zorgen het hele jaar door voor geweldige surfmogelijkheden. Surfshops en surfscholen in Baleal bieden lessen, verhuur en surfkampen. Naast surfen biedt Baleal een ontspannen sfeer, gezellige cafés en een levendige surfcommunity, waardoor het de perfecte bestemming is voor een surfvakantie in Portugal.

De stranden zijn een paradijs voor strandliefhebbers. Met zijn uitgestrekte zandstranden en kristalhelder water biedt Baleal een adembenemende kustlijn die perfect is voor zonnebaden, zwemmen en strandwandelingen. Praia do Baleal Norte en Praia do Baleal Sul zijn populair vanwege hun uitstekende surfomstandigheden en ruime, schone stranden. De kalme wateren van Praia do Lagide zijn ideaal voor snorkelen en ontspannen zwemmen. Naast watersporten en zonnebaden, bieden de stranden van Baleal een levendige sfeer met gezellige strandbars en cafés.

Hier ligt Baleal

Weersverwachting Baleal

vandaag
19° / 15°
morgen
19° / 17°
21 jun
19° / 16°
22 jun
21° / 17°
23 jun
20° / 17°
Meer weer van Baleal op klimaatinfo.nl

Meer informatie