Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Foz de Arelho

Foz de Arelho is een klein, maar populair dorp aan de Zilverkust van Portugal. Het is een populaire vakantiebestemming, niet op de minste plaats om zijn ligging aan de Lagoa de Óbidos.

Deze Lagoa de Óbidos heeft een open verbinding met de Atlantische Oceaan, maar is door de smalle kronkelige verbinding, veel rustiger dan de oceaan. Hierdoor is de lagune de perfecte plek voor watersporten, zoals windsurfen, stand up paddling of kajakken. Door het rustige karakter van de lagune, is het ook een geliefde plaats voor gezinnen met kleine kinderen, het strand loopt hier geleidelijk af en de stroming is er veel minder sterk.

Volg je het strand langs de lagune, dan kom je uiteindelijk uit bij de Atlantische Oceaan. De zee is hier behoorlijk ruig, waardoor je er goed kunt surfen en wakeboarden. De combinatie van de Lagoa de Óbidos en de Atlantische Oceaan maken Foz de Arelho tot een unieke badplaats, waar het in de zomermaanden behoorlijk druk kan zijn.

Overnachten in Foz de Arelho

Foz do Arelho is een prachtige bestemming voor wie de unieke kustlijn van de Portugeze Zilverkust wil verkennen. In dit rustige kustdorp zijn enkele uitstekende hotels te vinden. Het viersterrenhotel INATEL Foz do Arelho staat bekend als het beste hotel van het dorp, gewaardeerd om zijn locatie direct aan het strand en de uitstekende faciliteiten. Daarnaast wordt het Hotel Água d’Alma hoog gewaardeerd door gasten, met een beoordeling van 8.9, en biedt het een gastvrije sfeer en comfortabele accommodatie. Beide hotels zijn uitstekende keuzes voor reizigers die op zoek zijn naar een ontspannen verblijf met gemakkelijke toegang tot zowel het strand als de nabijgelegen lagune van Óbidos.

In de wintermaanden is Foz de Arelho een slaperig dorpje aan de kust. Het merendeel van de bars en restaurants, zijn gesloten in deze periode. Dat verandert zo gauw de eerste zonnestralen over de Lagoa de Óbidos vallen. In deze periode zijn het vooral Portugezen uit Lissabon of een van de omliggende steden die neer deze badplaats trekken. We bezochten het dorp op een warme dag in april en toen stonden er al lange files om bij het strand te komen. Omdat het strand van Foz de Arelho behoorlijk uitgestrekt is, merk je van deze drukte eenmaal op het strand weinig.

Rondom de stranden van Foz de Arelho zijn gezellige bars en restaurants te vinden die de lokale specialiteiten serveren. De vissen en zeevruchten worden, nog steeds door de lokale vissers, op traditionele wijze gevangen. Ze doen dit met de hand en vaak met kleine houten bootjes, zodat het ecosysteem in de lagune, zo min mogelijk verstoord wordt. Deze boten worden de Bateira genoemd.

Hier ligt Foz de Arelho

Weersverwachting Foz de Arelho

vandaag
18° / 15°
morgen
19° / 17°
21 jun
18° / 17°
22 jun
21° / 17°
23 jun
20° / 17°
Meer weer van Foz de Arelho op klimaatinfo.nl

Meer informatie