Lissabon

Portugal

Het district Lissabon ligt in het centraal westelijke deel van Portugal. De belangrijkste kern van dit district is de hoofdstad Lissabon. Het district is onderverdeeld in zestien gemeentes. In totaal wonen er meer dan twee miljoen mensen in dit district. Ongeveer een kwart hiervan woont in de hoofdstad Lissabon.
Het district Lissabon staat bekend om zijn prachtige ruige kust. Dit deels aan de rivier de Taag en deels aan de Atlantische Oceaan. In het district dat voornamelijk bekend staat om de stad Lissabon zijn er ook nog enkele schitterende dorpjes te vinden. Het beste voorbeeld hiervan is Sintra. Dit bijzondere dorp staat bekend om zijn paleizen en kastelen.

Sintra

Sintra is een kleine stad en een gemeente in het district Lissabon niet ver van de Portugese hoofdstad vandaan. Sintra staat bekend om zijn vele bezienswaardigheden.

Sintra staat voornamelijk bekend om vele architectonische hoogtepunten waarvan een aantal op de werelderfgoedlijst van de Unesco zijn terug te vinden. Door de vele bezienswaardigheden die er in d buurt van dit stadje te vinden zijn behoort Sintra tot één van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Portugal. De belangrijkste bezienswaardigheden in Sintra en in de directe omgeving zijn het Paleis van Queluz, Palácio da Pena, Castelo dos Mouros, Quinta da Regaleira en het Paleis van Sintra.

» meer over Sintra