Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ericeira

Ericeira is een groot dorp, in de gemeente Mafra, aan de westkust van Portugal. Het dorp staat bekend als dé surfhotspot van Portugal. Ericeira ligt op ongeveer 35 kilometer van Lissabon.

De geschiedenis van het dorp gaat helemaal terug tot ver voor onze jaartelling. Waarschijnlijk was er in het jaar duizend voor Christus al een nederzetting van de Feniciërs op deze plaats te vinden. De eerste keer dat we Ericeira in de geschiedenisboeken tegenkomen, is in 1229, de oprichting van de gemeente Ericeira. In deze periode was Ericeira een klein vissersdorp dat leefde van de walvissen- en dolfijnenvangst. Later in de zestiende eeuw zou er vooral gevist worden op rog, tarbot en heek. In de zestiende eeuw kreeg het dorp van Emanuel I van Portugal stadsrechten. In de negentiende eeuw zou het dorp onderdeel worden van de gemeente Mafra, wat het tot op de dag van vandaag is. In de negentiende eeuw bloeide het dorp op, als een van de belangrijkste havens van de historische regio Extremadura.

Overnachten in Ericeira

Ericeira is een ideale plek om als uitvalsbasis te dienen voor het verkennen van de kustlijn van Portugal. Het dorp heeft een verscheidenheid aan hotels. Het viersterrenhotel Vila Galé Ericeira is het best beoordeelde hotel in het dorp, bekend om zijn prachtige uitzicht op de zee en uitstekende service. Daarnaast wordt ook Hotel Camarão zeer gewaardeerd door gasten, met een beoordeling van 9.4. Beide hotels bieden een comfortabel verblijf met moderne voorzieningen en een uitstekende locatie dichtbij het strand, wat ze tot ideale keuzes maakt voor een verblijf in Ericeira.

Nu is Ericeira vooral bekend als de surfhotspot van Portugal. De stranden bij Ribeira d’Ilhas, het Praia de São Sebastião e Matadouro en Praia Coxos bij Ribamar, zijn het hele jaar gevuld met surfers. In de buurt van Ericeira zijn verschillende surfscholen te vinden, waar je kunt leren kitesurfen, windsurfen, bodyboarden of stand-up paddleboarden. Ericeira is de op één na oudste World Surfing Reserves ter wereld, alleen die in Malibu is ouder. Dit surfdorp is op deze lijst gekomen vanwege het vier kilometer lange strand, met zeven verschillende surfspots.

Naast surfers is Ericeira geliefd onder de inwoners van Lissabon. Sinds de bouw van de A21, kunnen inwoners van de Portugese hoofdstad in iets meer dan een half uurtje in deze badplaats zijn. Hierdoor zijn er ieder weekend duizenden Lissabonners in het dorpje te vinden. Dit zorgt voor volle stranden, gezellige terrasjes en een levendige sfeer.

Ericeira heeft een speciale band met de voormalige koninklijke familie van Portugal. Dit is namelijk de plek waar de koninklijke Portugese familie tijdens de Republikeinse revolutie via Gibraltar wist te ontsnappen naar London. Ze gingen op het Praia dos Pescadores aan boord van de koninklijke jacht “Amélia”. Waardoor ze volgens de verhalen ternauwernood ontsnapte aan de burgerrevolutionairen, die vanuit Sintra met geweren en bommen onderweg waren om de koning te vermoorden.

Hier ligt Ericeira

Weersverwachting Ericeira

vandaag
18° / 16°
morgen
19° / 16°
21 jun
19° / 16°
22 jun
20° / 16°
23 jun
20° / 17°
Meer weer van Ericeira op klimaatinfo.nl

Meer informatie