Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Jardim do Mar

Het dorp Jardim do Mar, letterlijk vertaald, tuin van de zee is een van de mooiste dorpjes van Madeira. Het dorp is te vinden in het zuidelijke deel van Madeira. De wirwar van kleine straatjes zorgen voor een bijzonder effect

Als je door het historische centrum van Jardim do Mar aan het wandelen bent dan heb je eerder het gevoel dat je in een doolhof beland ben dan in een dorp. Overal zijn er kleine paadjes die leiden naar smalle trappen of nog kleinere steegjes. Je hebt continue het gevoel dat je de weg kwijt bent. Doordat de straatjes erg nauw zijn kun je ook niet goed om je heen kijken waardoor oriënteren moeilijk is. Gemotoriseerd verkeer in het dorp is niet mogelijk. De inwoners lopen met kruiwagen door het dorp om de boodschappen thuis te krijgen.

 

Vanuit het dorp lopen er enkele steile trappen en steegjes richting de wat lager gelegen boulevard van Jardim do Mar. Aan deze boulevard is eigenlijk niets te zien behalve een ruige zee en golven die proberen over de boulevard te slaan. Bezoek je het dorp echter met goed weer dan is de kans groot dat je surfers aan het werk ziet langs de boulevard van Jardim do Mar. Het dorp staat namelijk bekend als één van de beste surfspots van het eiland.

Zo goed als alle straten in Jardim do Mar zijn bedekt met de voor Portugal zo typische zwart-witte mozaïektegels. Soms in uitbundige patronen en soms in keurige lijnen. Opvallend is dat er door het dorp meerdere open waterafvoeren lopen. Enkele bezienswaardigheden in het dorp zijn de oude kerk, het kiezelstrand en het centrale plein met zijn fonteinen.

Hier ligt Jardim do Mar

Weersverwachting Jardim do Mar

vandaag
16° / 13°
morgen
17° / 13°
29 feb
16° / 14°
1 mrt
14° / 8°
2 mrt
14° / 7°
Meer weer van Jardim do Mar op klimaatinfo.nl

Meer informatie