Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ribeira Brava

Het dorpje Ribeira Brava behoort tot de mooiste en oudste dorpen van Madeira. Met name het kleine historische centrum van het dorp met de prachtige parochiekerk ‘Igreja de São Bento”is erg de moeite waard.

Het dorp Ribeira Brava, vrij vertaald “wilde stroom” is vernoemd naar de rivier die langs het dorp loopt. Het dorp wordt al permanent bewoont sinds het begin van de vijftiende eeuw. Indertijd waren er rondom Ribeira Brava al verschillende suikerrietplantages te vinden. In de kleine straatjes in het historische centrum van het dorp lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. Alleen de winkels waar voornamelijk toeristische artikelen verkocht worden verraden dat we in het hier en nu zijn. Het plein voor de ‘Igreja de São Bento” met zijn prachtige zwart-witte mozaïeken mag je zeker niet overslaan.

Ribeira Brava beschikt over een verassend moderne boulevard. In de zomermaanden is het zwarte zandstrand van het dorp goed gevuld met toeristen die veilig achter de golfbreker kunnen zwemmen in de Atlantische Oceaan. Vanaf het strand van Ribeira Brava heb je een prachtig uitzicht over de enorme kliffen die ten westen van het dorp liggen. De mooiste kliffen liggen echter aan de andere zijde van het dorp. Om deze te kunnen zien moet je wel even door een tunnel naar de andere zijde van de rots lopen.

Bij de ingang van deze tunnel heb je ook een grote trap naar boven. Neem je deze dan kom je uit bij een uitzichtpunt waarbij je een mooi uitzicht heb over het historische centrum van het dorp en zijn omgeving.

Het museu Etnográfico da Madeira Madeirese in het dorp, is een museum over de kunstnijverheid op Madeira. Wil je een leuk en typisch Madeirees souvenirtje meenemen dan kan dat hier.

Hier ligt Ribeira Brava

Weersverwachting Ribeira Brava

vandaag
25° / 20°
morgen
23° / 19°
14 apr
24° / 18°
15 apr
24° / 19°
16 apr
26° / 19°
Meer weer van Ribeira Brava op klimaatinfo.nl

Meer informatie