Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ullapool

Ullapool is een klein dorpje in het raadsgebied Highland aan de noordwestkust van Schotland. Het dorpje ligt aan het Loch Broom die uiteindelijk weer uitkomt in de Atlantische Oceaan.

Het is een jong dorp dat pas aan het einde van de achttiende eeuw is gesticht. Het dorp werd aan het einde van de achttiende eeuw gesticht door de British Fisheries Society tijdens de hoogtijdagen van de haringvangst. Tegenwoordig fungeert het dorpje als uitvalbasis naar de Schotse hooglanden maar ook naar de eilanden die er in de buurt van de Ullapool te vinden zijn. Vanaf Ullapool vertrekken er met regelmaat veerboten naar Stornoway op de Buiten-Hebriden en naar de Summer Isles. Ullapool ligt slechts op een uur rijden van de stad Inverness vandaan en is daarom vrij gemakkelijk met het spoor of vanuit de lucht bereikbaar.

 

In Ullapool staat de monumentale kerk van de Free Church of Scotland. Het huidige kerkgebouw gebouw stamt uit het begin van de twintigste eeuw. In de loop der eeuwen zijn er meerdere malen verscheuringen voorgekomen binnen de kerkelijke gemeenschap van Ullapool.

De regio rond Ullapool staat bekend om zijn prachtige ruige natuur en de vele soorten wilde dieren die hier nog te vinden zijn. Sommige van de eilanden in de buurt van het dorp staan bekend om hun grote bijzondere vogelpopulaties. Mede hierdoor is Ullapool erg populair bij vogelaars.

Hier ligt Ullapool

Weersverwachting Ullapool

vandaag
14° / 5°
morgen
17° / 9°
21 jun
16° / 12°
22 jun
15° / 11°
23 jun
14° / 9°
Meer weer van Ullapool op klimaatinfo.nl

Meer informatie

Schotland voor beginners
Schotse Hooglanden voor beginners
klimaatinformatie Ullapool
bijzondere plaatsen in Schotland
Ullapool toerisme
Ullapool informatie