Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Callander

Callander is een klein dorpje in het raadsgebied Stirling in het centrale deel van Schotland. Het dorpje ligt aan de rivier de Teith. Callander is een populair dorp voor toeristen die de een bezoek willen brengen aan de Schotse Hooglanden.

Het dorp staat dan ook bekend als de “Gateway to the Highlands”. Het dorp bevindt zich bij de oostelijke ingang van het Loch Lomond and The Trossachs National Park het oudste nationale park van Schotland. Dit gebeurde wonderbaarlijk genoeg pas in het jaar 2002. Het nationale park bestaat voornamelijk uit Lochs, bergen en ongerepte natuur. De populaire meerdaagse wandeling van Glasgow naar Fort William beter bekend als de West Highland Way loopt dwars door dit park heen. In het park zijn meerdere beroemde bergen te vinden. De Ben Lomond, de Ben Lui, de Beinn Challuim en de Ben More behoren tot de bekendste en de hoogste van het park. Het gebied waar het park in ligt wordt vaak aangeduid als Rob Roy country.

 

Vanuit Callander vertrekken er vele fiets- en wandeltochten richting de Schotse hooglanden. In het dorp zelf zijn er meerdere bed&breakfast te vinden waar je heerlijk kan bijkomen na een dagje in de Schotse natuur. In het dorp zijn meerdere winkels te vinden, veel van deze winkels zijn gericht op de toeristen die naar het dorp toekomen.

In Callander wordt ieder jaar in oktober een groot meerdaags jazz&bluesfestival georganiseerd. Tijdens dit festival treden er op meerdere plaatsen in het dorp artiesten uit het binnen- en buitenland op. Het lokale toeristische informatiepunt is te vinden in de voormalige kerk van het dorp.

Hier ligt Callander

Weersverwachting Callander

vandaag
21° / 10°
morgen
17° / 11°
20 mei
18° / 10°
21 mei
18° / 10°
22 mei
16° / 10°
Meer weer van Callander op klimaatinfo.nl

Meer informatie

Callander informatie
Callander informatie
klimaatinformatie Callander
Schotse Hooglanden voor beginners
Schotland voor beginners
bijzondere plaatsen in Schotland