Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Senegal

Mooiste dorpjes van Senegal

Senegal is zeker niet het eerste land waar je aan denk als je mooie dorpen wil bezoeken. Toch zijn er ook in Senegal enkele dorpen te vinden die meer dan de moeite waard zijn. Terwijl het merendeel van de dorpen in Senegal veel van hetzelfde is, stoffige straten met eindeloze rijen betonnen winkeltjes. Voor de winkels staan er kramen waar werkelijk waar alles verkocht wordt. Groente, fruit, tweedehands kleding, auto-onderdelen en medicijnen, je kunt het zo gek niet bedenken of het wordt er verkocht. Toch hebben we twee dorpen gevonden die niet aan dit stereotype voldoen. Beide dorpen liggen op eilanden waardoor ze door de eeuwen heen een eigen karakter hebben kunnen ontwikkelen. Deze dorpen onderscheiden zich door kleurgebruik, het verbod op gemotoriseerd verkeer en een andere mentaliteit.

Dit is vooral te merken aan het feit dat de dorpen op deze eilanden een behoorlijk stuk netter en opgeruimder zijn dan de meeste dorpen en steden in het land. Natuurlijk kom je er ook zwerfvuil tegen, maar veel minder dan in andere delen van Senegal. Je zou kunnen zeggen dat de bevolking trotser is op hun eiland.

Fadiouth

Senegal

Fadiouth is een klein eiland en een dorp voor de kust van Senegal. Het dorp behoort tot de dichtstbevolkte eilanden ter wereld. Fadiouth is een schelpeneiland dat met het vaste land wordt verbonden met een brug.

Gorée

Senegal

Gorée is een eiland en een dorp ongeveer vier kilometer voor de kust van Dakar. Het eiland Gorée heeft een belangrijke rol gespeeld tijdens de trans-Atlantische slavenhandel. Gorée is in de zeventiende eeuw nog enkele jaren in Hollandse handen geweest.