Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Fadiouth

Fadiouth is een klein eiland en een dorp voor de kust van Senegal. Het dorp behoort tot de dichtstbevolkte eilanden ter wereld. Fadiouth is een schelpeneiland dat met het vaste land wordt verbonden met een brug.

Het is niet precies bekend wanneer de eerste mensen zich op Fadiouth eiland vestigden, maar de vermoedens zijn dat dit al ver voor onze jaartelling gebeurde. Fadiouth is net als enkele tientallen andere eilanden in de Saloum delta ontstaan door de mens. De eerste bewoners van dit gebied leefden voornamelijk van de schelp- en schaaldieren die in dit gebied leven. De schelpen werden op de grond gegooid af achtergelaten. Als je dit proces enkele honderden jaren herhaald ontstaan er vanzelf schelpeneilanden. Nog steeds groeit het eiland Fadiouth ieder jaar een beetje vanwege de schelpen die op de grond worden gegooid. De kleinere schelpen worden op de straten en pleinen gelegd terwijl de grotere op de plaatsen worden gelegd waar de inwoners samenkomen.

Vandaag de dag is naast de schelpenvisserij het toerisme één van de belangrijkste vormen van inkomsten voor het dorp. Een groot aantal van de inwoners hebben tijdens het toeristische seizoen een winkeltje waar er handgemaakte spullen verkocht worden, zijn gids in het dorp of varen de toeristen van het ene eiland naar het andere. In de andere maanden van het jaar gaan ze weer terug naar hun oorspronkelijke beroep.

Rondom Fadiouth zijn verschillende terpen te zien waarop de verzamelde schelpen worden opgelegd. Dit doen ze zodat de schelpen kunnen schoonspoelen voordat ze leeggehaald worden. Eenmaal leeggehaald, wordt de inhoud gezouten en gedroogd. De gedroogde schelpdieren worden in plastic zakjes gedaan en aan de kant van de weg verkocht. De meeste toeristen kunnen deze lokale lekkernij, maar beter overslaan.

Bijzonder aan Fadiouth eiland is het feit dat ongeveer negentig procent van alle inwoners katholiek zijn. Terwijl in Senegal slechts vijf procent van de bevolking katholiek is. De verschillende geloven wonen er zonder problemen naast elkaar. Het eiland naast Fadiouth dat gebruikt wordt als begraafplaats wordt zelfs door beide bevolkingsgroepen gebruikt. Zelfs de doden rusten er naast elkaar.

Een derde eiland werd vroeger gebruik voor de opslag van graan, rijst en andere voedselsoorten. Deze werden in kleine huisjes op palen bewaard zodat het tij er geen vat op zou hebben. De belangrijkste rede om deze spullen op een ander eiland te bewaren is dat ze tijdens een brand niet verloren zouden gaan. De huisjes worden nu niet meer gebruikt, maar worden op de langere termijn wel helemaal opgeknapt zodat ze als toeristische bezienswaardigheid kunnen dienen.

Hier ligt Fadiouth

Weersverwachting Fadiouth

vandaag
43° / 27°
morgen
43° / 27°
14 apr
44° / 28°
15 apr
44° / 28°
16 apr
44° / 29°
Meer weer van Fadiouth op klimaatinfo.nl

Meer informatie