Weersverwachting Fadiouth

vandaag
33° / 21°
morgen
34° / 20°
4 dec
34° / 22°
5 dec
33° / 22°
6 dec
33° / 20°

Fadiouth

Waar ligt Fadiouth?

Externe links

Vandaag de dag is naast de schelpenvisserij het toerisme één van de belangrijkste vormen van inkomsten voor het dorp. Een groot aantal van de inwoners hebben tijdens het toeristische seizoen een winkeltje waar er handgemaakte spullen verkocht worden, zijn gids in het dorp of varen de toeristen van het ene eiland naar het andere. In de andere maanden van het jaar gaan ze weer terug naar hun oorspronkelijke beroep.

Rondom Fadiouth zijn verschillende terpen te zien waarop de verzamelde schelpen worden opgelegd. Dit doen ze zodat de schelpen kunnen schoonspelen voordat ze leeggehaald worden. Eenmaal leeggehaald, wordt de inhoud gezouten en gedroogd. De gedroogde schelpdieren worden in plastic zakjes gedaan en aan de kant van de weg verkocht. De meeste toeristen kunnen deze lokale lekkernij, maar beter overslaan.

Bijzonder aan Fadiouth eiland is het feit dat ongeveer negentig procent van alle inwoners katholiek zijn. Terwijl in Senegal slechts vijf procent van de bevolking katholiek is. De verschillende geloven wonen er zonder problemen naast elkaar. Het eiland naast Fadiouth dat gebruikt wordt als begraafplaats wordt zelfs door beide bevolkingsgroepen gebruikt. Zelfs de doden rusten er naast elkaar.

Een derde eiland werd vroeger gebruik voor de opslag van graan, rijst en andere voedselsoorten. Deze werden in kleine huisjes op palen bewaard zodat de tij er geen vat op zou hebben. De belangrijkste rede om deze spullen op een ander eiland te bewaren is dat ze tijdens een brand niet verloren zouden gaan. De huisjes worden nu niet meer gebruikt, maar worden op de langere termijn wel helemaal opgeknapt zodat ze als toeristische bezienswaardigheid kunnen dienen.

Foto's van Fadiouth