Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Piran

Piran is een stadje en een gemeente in het zuidelijke deel van Slovenië aan de Golf van Triëste. Het is één van de drie havenplaatsen van Slovenië, maar het is er lang niet zo industrieel als in het nabijgelegen Koper.

Het stadje Piran is al jaren één van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Slovenië. Vanuit meerdere plaatsen aan de Golf van Triëst en de Adriatische zee worden er excursies naar dit prachtige historische stadje georganiseerd. Het is een echt authentiek mediterraan stadje met veel middeleeuwse architectuur, zoals een huis in Venetiaanse stijl. Enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden van Piran zijn de Kathedraal van Sint Joris, de Tarinijev trg, het prachtige Tarinjev plein en de oude stadsmuren.

Vanaf de oude stadsmuren van Piran heb je een prachtig zicht op de stad. Om de stadsmuren te kunnen bezichtigen moet je een euro betalen. Deze euro gooi je in een automaat waarna je door een draaideur kan. Zo kom je op het terrein van de stadsmuur. Via de oude trappen en enkele nieuwe kun je de vier verschillende torens van de muur beklimmen. Eenmaal bovenop heb je een prachtig uitzicht over Piran, de Golf van Triëst en de omliggende omgeving. Op één van de torens is een verrekijker te vinden.

De kathedraal van Sint Joris is te vinden aan de rand van de stad op een hoger gelegen deel. De kerk is gebouwd op de fundamenten van oude Romeinse gebouwen. Om de kerk te kunnen bezoeken wordt er een kleine entree gevraagd. Eenmaal binnen kun je de schatkamer, de kerkers en de kerk bezoeken. De huidige kerk is gebouwd in de zestiende eeuw maar sommige delen stammen van ver voor deze tijd. Eén van de belangrijkste bezienswaardigheden is het kruisbeeld van Piran. Dit beeld is gemaakt in Venetië in het begin van de veertiende eeuw. Het is één van de belangrijkste kunstwerken in Slovenië.

Hier ligt Piran

Weersverwachting Piran

vandaag
33° / 22°
morgen
35° / 23°
18 jul
35° / 26°
19 jul
35° / 24°
20 jul
34° / 23°
Meer weer van Piran op klimaatinfo.nl

Meer informatie