Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Spisské Podhradie

Het dorpje Spisské Podhradie is te vinden aan de voet van de heuvel waarop het kasteel Spissky Hrad te vinden is. Vanwege de renaissance huizen en een synagoge is het dorp terug te vinden op de Werelderfgoedlijst van de Unesco.

Het dorp Spisské Podhradie staat niet alleen op de Werelderfgoedlijst, maar vormt samen met het kasteel Spissky Hrad, het nabijgelegen Spissky Hrad en enkele andere bezienswaardigheden in de omgeving een gezamenlijke inschrijving. Het dorp is in zijn huidige vorm ontstaan in het begin van de twaalfde. De eerste bewoners aan de voet van de heuvel waren de horigen, de geestelijkheid woonden een klein stukje verderop in Spisska Kapitula.

Spisské Podhradie was ooit een drukke multiculturele samenleving waar Joden, katholieken en protestanten een zonder problemen samenleefden. De resten van deze samenleving zijn nog steeds te vinden in het dorp. Zo staat er een prachtige katholieke kerk, een sobere protestante kerk en een recentelijk gerenoveerde synagoge. Ondanks deze verborgen pareltjes blijft het allermooiste onderdeel van het dorp toch het zicht op Spissky Hrad. Vanuit bijna alle delen van het dorp heb je een prachtig uitzicht op het kasteel. Het zicht op het kasteel is het mooist op het centrale plein van het dorp met de rijkelijk gekleurde huisjes op de achtergrond.

Het kasteel Spissky Hrad behoort tot de populairste toeristische attracties van dit deel van Slowakije. Toeristen uit alle delen van de wereld komen naar dit immense kasteelcomplex kijken. Ooit was het een van de grootste en machtigste kastelen van Europa. Door de eeuwen heen is het kasteel meerdere malen van eigenaar gewisseld, verwoest, veroverd en weer opgebouwd. Sinds 1945 is het kasteel in handen van de regering en zijn delen gerestaureerd. Dit is echter een duur en langzaam proces dat nog steeds aan de gang is. Tijdens de zomermaanden is het kasteel dagelijks geopend voor het publiek. De lagergelegen delen kunnen zo bezocht worden, voor de hoogste delen moet je een entree betalen.

Hier ligt Spisské Podhradie

Weersverwachting Spisské Podhradie

vandaag
26° / 15°
morgen
26° / 13°
21 jul
24° / 16°
22 jul
28° / 13°
23 jul
22° / 16°
Meer weer van Spisské Podhradie op klimaatinfo.nl

Meer informatie