Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Spissky Hrhov

Het dorpje Spissky Hrhov is te vinden in het centraal oostelijke deel van Slowakije en in de regio Presov. Het dorp heeft enige bekendheid vanwege het kasteel van Spissky Hrhov.

De omgeving van het dorp Spissky Hrhov wordt al bewoond sinds de prehistorie. Het eerste volk dat zich er permanent vestigden waren de Slaven. Toch komen we Spissky Hrhov pas in de dertiende eeuw voor het eerst tegen in de geschiedenisboekjes. In deze periode vestigden een adellijke familie zich in het dorp. Oorspronkelijk waren er twee dorpjes met de naam Hrhov, een Slowaaks dorp en een Duits dorp. Beiden dorpen werden samengevoegd en staan nu bekend onder de naam Spissky Hrhov.

Aan het einde van de negentiende eeuw kwam het dorp in handen van de Csásky family. Zij lieten het prachtige neo-barokko kasteel aan de rand van het dorp bouwen. De tuinen van het kasteel zijn nog steeds opgesteld voor het publiek, maar het kasteel zelf is verlaten en is dringend toe aan een renovatie. Dit kasteel was de belangrijkste rede voor ons bezoek aan het dorp. Toen we erachter kwamen dat het kasteel niet te bezoeken was en in staat van verval geraakt was hebben we een kleine wandeling gemaakt door het dorp.

Spissky Hrhov blijkt bekend te staan om zijn kunstnijverheid. Overal in het dorp zijn prachtige kunstwerken te vinden en er zijn zelfs enkele galeries. Dit maakte ons bezoek aan het dorp toch nog tot een succes. Het dorp Spissky Hrhov is het niet waard om ver voor om te rijden, maar ben je in de buurt stop dan even voor een kleine wandeling door de tuinen van het kasteel en langs de verschillende kustwerken langs de hoofdstraat van het dorp.

Hier ligt Spissky Hrhov

Weersverwachting Spissky Hrhov

vandaag
16° / 6°
morgen
17° / 6°
3 okt
20° / 9°
4 okt
17° / 7°
5 okt
17° / 7°
Meer weer van Spissky Hrhov op klimaatinfo.nl

Meer informatie