Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Iznájar

Als je het over de mooiste dorpjes van Andalusië hebt dan kun je niet om het idyllisch gelegen Iznájar heen. De ligging op een heuvel aan het Meer van Iznájar geeft het dorp een bijzondere setting.

Helaas is het een publiek geheim dat Iznájar de moeite waard is, want het dorp wordt op drukkere dagen in het zomerseizoen soms overspoeld met toeristen. Op dit soort dagen is de verkeersstress een grote bron van vermaak voor de locals die het gedoe allemaal lachend gadeslaan. De smalle straatjes van Iznájar in combinatie met lastige bochtjes, hellingen, drukte en eenrichtingsverkeer maken van Iznájar een verkeersdoolhof die menig toerist al tot waanzin gedreven heeft.

Mocht je de centrale parkeerplaats in het dorp zelf bereikt hebben dan is er ook nog eens de kans dat je net de entree gepasseerd bent en door achterliggers het parkeerterrein helemaal niet meer kunt bereiken. Mocht je via de A-333 vanuit het zuiden bij Iznájar aankomen dan is het het beste om net voor het dorp al te parkeren. Kom je vanuit het noorden over de A-333, parkeer je auto dan als er plek is aan de Calle Dr. Molina López. Het laatste stuk kun je het beste lopen.

De grootste attractie van Iznájar is het uitzicht op het meer en de omringende heuvels waarvan een groot deel vol staat met olijfbomen. Er zijn verschillende uitkijkpunten die je een prachtig uitzicht geven op het meer. Een pleintje waar je als toerist zeker even moet gaan kijken is de Patio de las Comedias. Dit is een typisch Andalusische binnenplaats die erg bloemrijk is. De potten vol bloemen worden door de bewoners zelf onderhouden. Het mooiste moment om hier te gaan kijken is in april of mei. Daarna gaat de kwaliteit van de bloemen door de hitte achteruit. Sommige mensen vinden de Patio de las Comedias kits, maar dat is ieder zijn eigen smaak.

Andere bezienswaardigheden zijn de Iglesia Parroquial de Santiago, de Plaza Rafael Alberti en de Torre de San Rafael. Waar je echter vooral niet aan voorbij moet gaan is hoe sfeervol de ‘normale’ straatjes zijn. Deze kronkelige straatjes met witgekalkte huisjes zijn een plaatje om te zien.

Hier ligt Iznájar

Weersverwachting Iznájar

vandaag
30° / 15°
morgen
32° / 15°
15 jun
29° / 18°
16 jun
28° / 15°
17 jun
30° / 14°
Meer weer van Iznájar op klimaatinfo.nl

Meer informatie