Weersverwachting Iznájar

vandaag
11° / 6°
morgen
13° / 1°
4 dec
12° / 1°
5 dec
10° / 4°
6 dec
13° / 3°

Iznájar

Waar ligt Iznájar?

Externe links

Mocht je de centrale parkeerplaats in het dorp zelf bereikt hebben dan is er ook nog eens de kans dat je net de entree gepasseerd bent en door achterliggers het parkeerterrein helemaal niet meer kunt bereiken. Mocht je via de A-333 vanuit het zuiden bij Iznájar aankomen dan is het het beste om net voor het dorp al te parkeren. Kom je vanuit het noorden over de A-333, parkeer je auto dan als er plek is aan de Calle Dr. Molina López. Het laatste stuk kun je het beste lopen.

De grootste attractie van Iznájar is het uitzicht op het meer en de omringende heuvels waarvan een groot deel vol staat met olijfbomen. Er zijn verschillende uitkijkpunten die je een prachtig uitzicht geven op het meer. Een pleintje waar je als toerist zeker even moet gaan kijken is de Patio de las Comedias. Dit is een typisch Andalusische binnenplaats die erg bloemrijk is. De potten vol bloemen worden door de bewoners zelf onderhouden. Het mooiste moment om hier te gaan kijken is in april of mei. Daarna gaat de kwaliteit van de bloemen door de hitte achteruit. Sommige mensen vinden de Patio de las Comedias kits, maar dat is ieder zijn eigen smaak.

Andere bezienswaardigheden zijn de Iglesia Parroquial de Santiago, de Plaza Rafael Alberti en de Torre de San Rafael. Waar je echter vooral niet aan voorbij moet gaan is hoe sfeervol de ‘normale’ straatjes zijn. Deze kronkelige straatjes met witgekalkte huisjes zijn een plaatje om te zien.

Foto's van Iznájar