Weersverwachting Priego de Córdoba

vandaag
9° / 5°
morgen
11° / 3°
4 dec
12° / 4°
5 dec
10° / 5°
6 dec
12° / 3°

Priego de Córdoba

Waar ligt Priego de Córdoba?

Externe links

Het enige interessante wat we zo snel konden ontdekken was het Plaza de la Constitucíon. Hier staan wat gezellige terrasjes en een fraai gemeentehuis. Hier is echter ook het toerismebureau gevestigd. De zoektocht naar het mooie plaatsje bracht ons natuurlijk hier naar binnen en wat bleek? In Priego de Córdoba heb je een prachtige historische wijk, Barrio de la Villa, en een barokke fontein Fuente del Rey.

De wijk Barrio de la Villa stamt uit de tijd dat de Moren hier woonden. Het is het oude centrum van Priego de Córdoba. Barrio de la Villa is deels ommuurd en bestaat vooral uit kronkelige straatjes met witgekalkte huisjes. Dit plekje is romantiek ten top! Als bezoeker is een wandeling door deze van oorsprong Arabische wijk een ontdekkingstocht van mooie plekjes. Het hoogtepunt is wat ons betreft Balcón del Adarve. Deze boogvormige straat ligt aan de noordoostelijke kant van het dorp. Door de hoogte van 55 meter is er een vrij panoramisch uitzicht ontstaan over de omgeving van Priego de Córdoba.

Via de mooie straat Calle del Rio kun je naar de Fuente de la Salud en de Fuente del Rey lopen. Onderweg zie je een aantal fraaie en soms statige Andalusische panden. De twee fonteinen stammen uit de zestiende en het begin van de twintigste eeuw. De plek waarop ze liggen wordt vooral door de imposante Fuente del Rey als één van de mooiste plekjes binnen Priego de Córdoba gezien. Sommige toeristen rijden zelfs speciaal vanwege de fonteinen naar Priego toe.

Foto's van Priego de Córdoba