Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Priego de Córdoba

Temidden van vele vierkante kilometers aan olijfboomgaarden ligt het dorp Priego de Córdoba. Het plaatsje ligt in het hart van de autonome regio Andalusië en is een fraai voorbeeld van de vele mooie dorpen die je hier aantreft.

Priego de Córdoba ligt in de provincie Córdoba, vandaar de naam. De afstand tot de gelijknamige hoofdstad Córdoba is ruim honderd kilometer. Dit is een rit waar je gemiddeld zo’n anderhalf uur over doet. De route trakteert je op fraaie vergezichten over het Andalusische landschap.

Toen wij Priego de Córdoba bezochten dachten we in eerste instantie dat we in een of ander matig provinciestadje terecht gekomen waren. Er was niets te zien wat ons maar enigszins in vervoering kon brengen. We vroegen ons bijna af of de tip dat dit plaatsje de moeite waard is wel klopte.

Het enige interessante wat we zo snel konden ontdekken was het Plaza de la Constitucíon. Hier staan wat gezellige terrasjes en een fraai gemeentehuis. Hier is echter ook het toerismebureau gevestigd. De zoektocht naar het mooie plaatsje bracht ons natuurlijk hier naar binnen en wat bleek? In Priego de Córdoba heb je een prachtige historische wijk, Barrio de la Villa, en een barokke fontein Fuente del Rey.

De wijk Barrio de la Villa stamt uit de tijd dat de Moren hier woonden. Het is het oude centrum van Priego de Córdoba. Barrio de la Villa is deels ommuurd en bestaat vooral uit kronkelige straatjes met witgekalkte huisjes. Dit plekje is romantiek ten top! Als bezoeker is een wandeling door deze van oorsprong Arabische wijk een ontdekkingstocht van mooie plekjes. Het hoogtepunt is wat ons betreft Balcón del Adarve. Deze boogvormige straat ligt aan de noordoostelijke kant van het dorp. Door de hoogte van 55 meter is er een vrij panoramisch uitzicht ontstaan over de omgeving van Priego de Córdoba.

Via de mooie straat Calle del Rio kun je naar de Fuente de la Salud en de Fuente del Rey lopen. Onderweg zie je een aantal fraaie en soms statige Andalusische panden. De twee fonteinen stammen uit de zestiende en het begin van de twintigste eeuw. De plek waarop ze liggen wordt vooral door de imposante Fuente del Rey als één van de mooiste plekjes binnen Priego de Córdoba gezien. Sommige toeristen rijden zelfs speciaal vanwege de fonteinen naar Priego toe.

Hier ligt Priego de Córdoba

Weersverwachting Priego de Córdoba

vandaag
18° / 9°
morgen
19° / 9°
25 apr
20° / 10°
26 apr
16° / 7°
27 apr
16° / 9°
Meer weer van Priego de Córdoba op klimaatinfo.nl

Meer informatie