Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Tolox

Het dorpje Tolox is te vinden in de bergen van de provincie Malaga niet ver van de Middellandse Zee. Het dorp is bereikbaar via een slingerende weg die dwars door een prachtig natuurgebied dat vol staat met olijfbomen.

Tolox is één van de witte dorpjes die in de buurt van de Costa del Sol in Andalusië te vinden is. Het dorp Tolox onderscheidt zich van de andere witte dorpen in de buurt door zijn ligging in het prachtige door de Unesco beschermd natuurgebied Sierra de las Nieves. Het oude centrum van Tolox is tegen een heuvel aangebouwd waardoor een wandeling door het dorpje vooral veel klimmen en dalen betekent. Een van de mooiste en meest authentieke delen van het dorp is de Rinconada del Castillo. Dit deel van het dorp is gebouwd op de resten van een oud kasteel. De straatjes zijn er erg smal en soms ook behoorlijk steil.

Het belangrijkste gebouw in het dorp is de kerk San Miguel Arcángel. Deze kerk stamt uit zestiende eeuw en is gebouwd op de resten van een oude moskee. De eerste kerk op de plaats werd niet lang na zijn voltooiing tijdens rellen afgebroken maar werd enkele jaren later weer herbouwd. In de kerk zijn enkele kunstwerken te vinden van de Spaanse kunstenaar Diego de la Cerda. Een andere bekende bezienswaardigheid van Tolox zijn de stadsmuren. Deze stammen oorspronkelijk uit de Romeinse periode maar werden door de Moren in de negende eeuw herbouwd. Vandaag de dag zijn er nog steeds resten van de muren te vinden in Tolox

Tolox is beroemd om zijn spa Balneario de Tolox. De spa is te vinden in de Sierra de la Nieves. De spa ligt hier beschermd van de straffe winden die in de andere delen van Andelusië wel voorkomen. De baden zelf staan bekend om hun helende werking voor mensen met astma, bronchitis en andere longaandoeningen.

Hier ligt Tolox

Weersverwachting Tolox

vandaag
31° / 17°
morgen
32° / 20°
16 jun
32° / 18°
17 jun
32° / 18°
18 jun
32° / 18°
Meer weer van Tolox op klimaatinfo.nl

Meer informatie