Weersverwachting Teulada

vandaag
13° / 4°
morgen
12° / 5°
21 jan
13° / 5°
22 jan
12° / 6°
23 jan
12° / 6°

Teulada

Waar ligt Teulada?

Externe links

Tot voor kort was landbouw veruit de belangrijkste bron van inkomsten voor Teulada-Moraira. Eind vorige eeuw nam het toerisme een enorme vlucht. Dit concentreerde zich vooral in de kustplaats Moraira. Het was zelfs zo erg dat door de grote hoeveelheid buitenlandse inwoners Moraira op een gegeven moment deels bestuurd werd door niet-Spaanse inwoners. De samengestelde gemeente Teulada-Moraira heeft het Spaanse cultuurerfgoed veilig moeten stellen.

Toeristen zie je niet veel in Teulada. De meesten zien niet meer dan de brede straat Avenida del Mediterráneo, op weg naar Moraira of omringende urbanisaties. Wie de moeite neemt om eventjes een zijstraat richting het centrum te nemen die zal een mooi rustig dorp ontdekken, waar het leven nog echt Spaans is. Op zomerdagen lijkt het ‘s middags uitgestorven in de straten. Wie echter door Teulada wandelt die zal achter de open ramen de Spaanse families horen. Als toerist zul moet je zeker een wandeling door het historische centrum maken. De vrij smalle straatjes ogen schilderachtig omdat storende elementen zoals auto’s, neonreclames en opzichtige etalages hier ontbreken. Het oude centrum van Teulada, waarin een deel van de huizen uit de 17e en 18e eeuw stamt, is bijna een oase van rust. Opvallend bouwwerk is de Iglesia de Santa Catarina. Deze kerk stamt uit de 16e eeuw. Het is een vrij sobere gotische kerk die buiten de diensten niet geopend is voor bezoekers. Een vijftig meter verderop staat de Ermita de la Divina Pastora. Dit Heiligdom is nog iets ouder dan de kerk. Naar schatting stamt deze uit de 15e eeuw.

De kans dat je andere toeristen tegenkomt is vrij klein. Zij vertoeven liever aan het strand of in de dorpen die door de reisgidsen aangeprezen worden. Een gemiste kans voor een ieder die Teulada niet bezoekt, maar dat weten ze waarschijnlijk niet.

Foto's van Teulada