Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Calella de Palafrugell

Calella de Palafrugell is één van de drie kustplaatsen die bij de gemeente Palafrugell behoort om verwarring te voorkomen met het zuidelijker gelegen Calella spreekt hier over Calella de Palafrugell.

Calella de Palafrugell is onderdeel van de Costa Brava en is te vinden in het noordoostelijke deel van de autonome regio Catalonië. In de zomermaanden groeit dit anders zo rustige dorp tot een waar vakantie paradijs waar je voornamelijk toeristen vind die liever niet in de grote toeristische plaatsen verblijven. Calella de Palafrugell kenmerkt zich door de mooie gedeeltelijk overdekte boulevard en de vele typische strandwoningen die hier in de rotsen gebouwd zijn.

 

Calella de Palafrugell beschikt over een prachtig zandstrand dat over verschillende kleine baaien is verdeeld.  In de zomermaanden kun je hier als toerist zijnde heerlijk op het zandstrand van de Spaanse zon genieten  terwijl je altijd maar enkele stappen van het dichtstbijzijnde terras verwijderd bent. Een leuk authentiek gegeven van deze stranden zijn de vele kleine vissersbootjes die hier het gehele jaar op de stranden liggen

Vanuit Calella de Palafrugell kun je langs twee kanten een leuk uitdagend kust pad volgen. Tijdens deze wandeling kom je je vele trappen tunnels en smalle paadjes tegen. Ga je linksom dan kom je uiteindelijk in de badplaats Llafranc terecht en als je de het pad rechtsom volgt dan kom je bij het kleine strandje van El Golfet uit. Hier kun je in alle rust genieten van een prachtig zandstrand en de ruige kust van de Costa Brava. Dit is een wandeling van ongeveer anderhalve kilometer. Deze wandelingen staan bekend als de Camino de Ronda.

Hier ligt Calella de Palafrugell

Weersverwachting Calella de Palafrugell

vandaag
15° / 12°
morgen
13° / 10°
6 dec
13° / 9°
7 dec
15° / 4°
8 dec
11° / 8°
Meer weer van Calella de Palafrugell op klimaatinfo.nl

Meer informatie