Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Tamariu

Tamariu is één van de drie kustplaatsen die bij de gemeente Palafrugell behoort. Tamariu is de kleinste en meest idyllische van de drie. Platja de Tamariu bestaat uit een mooi zandstrand met ervoor een kleine boulevard.

Aan deze boulevard bevinden zich enkele horeca gelegenheden waar je heerlijk in de zon van het Spaanse leven kan genieten. De kwaliteit van de meeste restaurants die aan de boulevard van Platja de Tamariu te vinden zijn is hoog en niet duur. Het dorp stelt naast de leuke boulevard en het prachtige strand niet al te veel voor maar wie heeft er meer nodig. Er is in het dorp zo goed als geen hoogbouw te vinden en veel van de bezoekers van het badplaatsje zijn Spanjaarden. Het dorp dank zijn naam aan de vele tamarisk bomen die er langs de kustlijn staan.

 

Tamariu is de ideale plaats om even bij te komen van een drukte aan de Costa Brava. Het kleine maar schone strand van het dorp leent zich bij uitstek om van de Spaanse zon te genieten. Om af te koelen kun je een verfrissende duik nemen in de Middellandse Zee. Op het strand liggen naast toeristen ook enkele kleine vissersbootjes te wachten tot ze weer op zee mogen.

Je kunt vanuit Tamariu langs de kust naar de verschillende andere badplaatsen zoals Llafranc, Aigua Blava, Fornells en Calella de Palafrugell lopen. Deze wandelingen nemen je mee langs prachtige uitzichten over de Middellandse Zee en heb je op sommige momenten een prachtig uitzicht over de ruige kust van de Costa Brava. Deze route staat bekend als de Camino de Ronda.

Hier ligt Tamariu

Weersverwachting Tamariu

vandaag
29° / 23°
morgen
27° / 23°
13 jul
24° / 19°
14 jul
28° / 21°
15 jul
28° / 22°
Meer weer van Tamariu op klimaatinfo.nl

Meer informatie