Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Tefia

Het had niet veel gescheeld of het dorp Tefia was een spookdorp geweest dat geen plek op mooistedorpjes.nl verdiend had. Tegenwoordig is het dorp bijna één groot openluchtmuseum waar je het traditionele leven op Fuerteventura kunt bewonderen.

Tefia bestaat uit een aantal huizen dat redelijk verspreid van elkaar ligt. De meeste hadden dan ook een rol als boerderij. De opkomst van het toerisme eind vorige eeuw heeft ervoor gezorgd dat veel boeren hun geluk gingen beproeven aan de kust. Werken in het toerisme was immers minder zwaar dan werken op het land. Een baan in het toerisme betekende ook financiële zekerheid. Tefia begon daardoor leeg te stromen. Dankzij financiele steun van de Europese Unie is het tij gekeerd. Boerderijen werden gerestaureerd en van een groot deel van het dorp werd een ecomuseum gemaakt.

Ecomuseum La Alcogida is één van de weinige musea op Fuerteventura die de moeite waard is. Omdat het een openluchtmuseum is moet je ervoor zorgen dat je onder goede weersomstandigheden gaat. Trek voor een bezoek aan het museum minimaal anderhalf uur uit. Als je op je gemak wilt doen zul je al snel twee en een half uur nodig hebben.

Wat wij persoonlijk ook een hoogtepunt vinden in Tefia zijn de twee windmolens. Deze traditionele windmolens tellen beiden zes wieken. Ze lijken zo uit het verhaal van Don Quichote gekomen te zijn. Wat betreft ligging is de westelijke molen het mooiste. Als je geluk hebt is er verder bijna niemand aanwezig zodat je je eventjes alleen op de wereld voelt met een eenvoudig doch prachtig bouwwerk als kameraad. Gewillig zal de molen poseren voor de foto. Wat ons betreft heb je de mooiste lichtval op de molen tussen 9 en 10 uur ’s morgens. Kun je mooi even je momentje pakken voordat het museum om tien uur haar deuren opent.

Hier ligt Tefia

Weersverwachting Tefia

vandaag
24° / 18°
morgen
24° / 20°
16 jun
24° / 20°
17 jun
24° / 20°
18 jun
24° / 21°
Meer weer van Tefia op klimaatinfo.nl

Meer informatie