Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Vallebrón

Het geluid van kippen, geitenbellen, een enkele vlieg en soms een hond. Dat is alles wat je hoort als je in Vallebrón loopt. Af en toe passeert een auto het dorp die de rust doorbreekt. Vallebrón behoort tot de meest pure dorpen op Fuerteventura.

De reden dat we Vallebrón bezocht hebben is dat we er toevallig terechtkwamen. Op zoek naar het uitzichtpunt van Vallebrón (Mirador de Vallebron) reden we iets te ver door, waardoor we automatisch terechtkwamen in het dorp. De weg vanuit het westen richting Vallebrón voert je via een kronkelige weg naar een geasfalteerde doorgang door de Grande Valle oftewel de grote valei. Aan weerskanten van de weg steekt het vulkanisch gebergte omhoog. Eenmaal in Vallebrón aangekomen zie je vanuit de auto niet direct de schoonheid van het dorpje. De aandacht werd echt getrokken door een huis waarbij de begroeiing in het hekwerk bestond uit struiken met bloemen in allerlei kleuren. Deze symfonie van kleur moest op de gevoelige plaat vastgelegd worden.

Eenmaal uit de auto gestapt overvalt de rust je die het dorp uitstraalt. Je hoort eigenlijk de aanwezigheid van mensen niet. Wat daarna de aandacht trekt zijn de vele cactussen. Het likt erop dat elke cactussoort die op Fuerteventura voorkomt verzameld is in dit dorp. Je ziet er fantastische cactustuinen, afgewisseld met eenvoudige huisjes, een enkele boerderij met vee en palmbomen. Vallebrón kent geen bar, restaurant, cafetaria of winkel. Ook staat er geen kerk. Vallebrón is een dorp waar alleen maar gewoond en gewerkt wordt. Een samenleving in de meest pure vorm.

Als je vanuit Vallebrón terugrijdt in westelijke richting dan kun je het uitzichtspunt Mirador de Vallebrón nog even meepakken. Parkeer de auto en loop voor het beste uitzicht beter eventjes nog een stuk via het aangelegde pad naar boven. Je hebt dan een fabelachtig uitzicht over het noordwesten van Fuerteventura, met als meest kenmerkende onderdeel de 397 meter tellende berg Montaña Tindaya, die vanuit het hoger gelegen terras ineens een stuk kleiner lijkt. Deze plek is overigens ook populair onder parasailers. Bij voldoende wind zul je ze hier ongetwijfeld aantreffen.

Hier ligt Vallebrón

Weersverwachting Vallebrón

vandaag
27° / 20°
morgen
26° / 23°
13 jul
26° / 23°
14 jul
26° / 21°
15 jul
26° / 22°
Meer weer van Vallebrón op klimaatinfo.nl

Meer informatie