Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Vega de Rio Palmas

Op de weg van Betancuria naar Pájara kom je het kleine dorpje Vega de Rio Palmas tegen. Dit dorp is nog heerlijk ongerept heeft de authentieke uitstraling waar je op vakantie naar zoekt.

Centraal in het dorp ligt het Sanctuario de la Vega, een uit de zeventiende eeuw stammend kerkje dat gewijd is aan de eilandheilige Virgin de la Peña. De kerk is vrij toegankelijk. Wel wordt aan toeristen gevraagd om uit respect voor de kerk geen flits te gebruiken bij het fotograferen. Voor de kerk is er een eenvoudig dorpsplein, waar je geregeld op de aanwezige bankjes wat lokale bewoners aantreft die de politiek en andere dingen van de dag bespreken.

Rondom het plein liggen een aantal authentieke panden, die vrijwel allemaal in perfecte staat verkeren. Aan de zuidkant van het plein is één restaurant gevestigd.  Vega de Rio Palmas ligt in een prachtig dal waar vulkanische glooiingen voorzien zijn van karakteristieke witte huisjes en palmbomen in allerlei soorten en formaten. In het dorpje zie je ook een aantal windmolens, die zo kenmerkend zijn voor het eiland. Wie op Fuerteventura is en de FV-30 afrijdt die moet zeker eventjes een tussenstop in Vega de Rio Palmas inplannen.

Hier ligt Vega de Rio Palmas

Weersverwachting Vega de Rio Palmas

vandaag
25° / 18°
morgen
25° / 18°
21 jun
24° / 18°
22 jun
25° / 18°
23 jun
27° / 19°
Meer weer van Vega de Rio Palmas op klimaatinfo.nl

Meer informatie