Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Galicië

Mooiste dorpjes van Galicië

Galicië is een van de zeventien autonome regio’s van Spanje. De regio is te vinden in het uiterste noordwestelijke deel van het Iberisch schiereiland. De regio grenst in het zuiden aan Portugal en heeft verder grenzen met de regio’s Asturië en Castilië en Leon. Verder grenst de regio ook aan de Atlantische oceaan en de Golf van Biskaje. Dit deel van de Golf van Biskaje wordt ook wel de Cantabrische zee genoemd. Het zuidoostelijke deel van de regio wordt gevormd door een hooggebergte met pieken boven de 2.000 meter.
De hoofdstad van de regio is Santiago de Compostella. Deze stad is wereldberoemd als bedevaartsoord. Vanuit heel Europa lopen en pelgrimsroutes naar deze bijzondere stad. Andere grote steden in de regio zijn A Coruña, Lugo Ourense en pontevedra. Naast deze mooie steden zijn er in Galicië bijzonder veel mooie dorpen en prachtige kustplaatsen te vinden. Een groot deel van deze dorpen hebben door de eeuwen heen hun eigen karakter en identiteit weten te behouden. De mooiste dorpen in Galicië hebben we voor je verzameld.

Cedeira

Galicië

Cedeira is een klein dorpje in het noordelijke deel van de provincie La Coruña. Het dorp ligt in het noorden van de Rias Altas het kustgebied van de regio Galicië. Het is een relatief groot dorp met ongeveer 7.000 inwoners.

Malpica de Bergantiños

Galicië

Malpica de Bergantiños is een dorp en gemeente in de Provincie la Coruna in het noordwestelijke deel van Spanje. Het dorp is te vinden in de Regio Galicië. Het dorp en de gemeente maakt deel uit van de Costa de Morte.

Muros

Galicië

Het dorpje Muros ligt verscholen aan de voet van de Monte Louro. Het middeleeuwse dorp ligt op de linkeroever van de Ria de Muros e Noia, in het westelijke deel van de regio Galicië.

Muxia

Galicië

Muxia is een beroemde bedevaartsplaats in het westelijke deel van de provincie A Coruña in de autonome regio Galicia. Vanaf Santiago de Compostella komen er veel pelgrims naar het dorp gelopen.