Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Cedeira

Cedeira is een klein dorpje in het noordelijke deel van de provincie La Coruña. Het dorp ligt in het noorden van de Rias Altas het kustgebied van de regio Galicië. Het is een relatief groot dorp met ongeveer 7.000 inwoners.

Ceidera is al een oud dorp dat voor het eerste genoemd wordt in de geschiedenisboeken in 1423, maar hoogstwaarschijnlijk al veel ouder is. Een oude legende over het dorp zegt dat de inwoners van het dorp afstammen van de vissen en de walvissen. Omdat het anders niet mogelijk zou kunnen zijn om dit als een bewoonbare plaats te kunnen zien. De ruige kust en de grillige heuvel rondom Ceidera zorgen er vandaag de dag voor dat veel toeristen naar dit deel van de Rias Altas trekken. Aan de ene kant om te kunnen genieten van een zon, zee en strandvakantie maar ook om te wandelen en de indrukwekkende vergezichten met eigen ogen te zien.

Er zijn in de directe omgeving van het dorp vijf stranden te vinden. Het grootste en drukst bezochte strand is Playa de la Magdalena, dit strand ligt voor het dorp. De andere stranden in de buurt van Ceidera zijn Playa de Area Longa, Playa de las Sonreiras, Playa de las Burbujas en Playa de Mi Señora. Het merendeel van deze stranden zijn klein en minder bekend en alles behalve druk. Het laatste strand is zelfs alleen te voet te bereiken na een steile klim en afdaling.

De belangrijkste bezienswaardigheid in het dorp is het Plaza Roja of zoals ze zelf zeggen Praza Roxa, het rode plein. Het plein is vernoemd naar de typische rode kleur van het plein. Op het plein is een speeltuin te vinden en aan het plein liggen de meeste restaurants en bars van het dorp. In de zomermaanden is het plein gevuld met terrassen waar de locals en toeristen genieten van alles wat de regio te bieden heeft. Van bovenaf gezien lijkt het plein eerder op een atletiekbaan dan op een gezellig plein.

Hier ligt Cedeira

Weersverwachting Cedeira

vandaag
17° / 14°
morgen
16° / 13°
16 jun
18° / 16°
17 jun
18° / 16°
18 jun
17° / 15°
Meer weer van Cedeira op klimaatinfo.nl

Meer informatie