Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Malpica de Bergantiños

Malpica de Bergantiños is een dorp en gemeente in de Provincie la Coruna in het noordwestelijke deel van Spanje. Het dorp is te vinden in de Regio Galicië. Het dorp en de gemeente maakt deel uit van de Costa de Morte.

Malpica de Bergantiños is al een oud dorp dat al in de dertiende eeuw onder de leiding stond van de bisschop van Santiago de Compostella. Later zou het dorp en zijn omgeving onderdeel worden van het graafschap Monterrey. In de zeventiende eeuw bloeide de economie van het dorp op door de walvisvangst. In samenwerking met andere vissers uit de regio werden er rondom Malpica de Bergantiños behoorlijk wat walvissen gevangen. Dvisvangst, het zouten en verwerken van de vissen is nog steeds de belangrijkste vorm van inkomsten van het dorp. Het dorp is in bezit van de belangrijkste vissershaven van Galicië.

De vissershaven van Malpica de Bergantiños trekt ook ieder jaar behoorlijk wat toeristen naar het dorp toe. In de haven kunnen de bezoekers de boten op ieder moment van de dag zien binnenkomen terwijl andere vissers op de kade hun netten zitten te maken. Na eerst een kijkje in de haven genomen te hebben vertrekken de meeste toeristen naar één van de vele visrestaurants in het dorp om de verser vis zelf te proeven.

De belangrijkste bezienswaardigheden in het dorp zijn de Torres de Mens, de Iglesia de Santiago en Mens, de Ermita San Adrián, de Dolmen de Piedra de la Arca en de Casa del Pescador. De gemeente Malpica de Bergantiños is één van de weinige plaatsen in dit deel van Spanje waar vrij uitgebreid carnaval gevierd wordt. Het El jeugo de las vacas in Barizo en La Mikaela in Buno beide feesten zijn op geen enkele manier te vergelijken met het carnaval zoals het in Nederland gevierd wordt.

Hier ligt Malpica de Bergantiños

Weersverwachting Malpica de Bergantiños

vandaag
18° / 15°
morgen
18° / 15°
23 sep
20° / 13°
24 sep
24° / 11°
25 sep
21° / 13°
Meer weer van Malpica de Bergantiños op klimaatinfo.nl

Meer informatie