Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Muros

Het dorpje Muros ligt verscholen aan de voet van de Monte Louro. Het middeleeuwse dorp ligt op de linkeroever van de Ria de Muros e Noia, in het westelijke deel van de regio Galicië.

Het dorpje Muros is gesticht in de middeleeuwen en heeft sindsdien nog niet al te veel veranderingen ondergaan. Een wandeling door het dorp neemt je mee op een reis door de tijd. Het is een stil dorp dat maar door weinig toeristen wordt aangedaan. De weinige toeristen die in het dorp komen, verblijven vaak in de jachthaven van het dorp. Muros wordt gezien als een van de mooiste haventjes aan de Costa de Morte. Samen met de dorpen Noia en Porto de Son, vormt Muros de belangrijkste plaatsen aan de Ria de Muros e Noia.

 

De belangrijkste bezienswaardigheden van Muros zijn te vinden rondom het plein bij het stadhuis van Muros. Andere must see’s in het Muros zijn de Mercado de Abastos, de collegiale kerk van Santa Maria en de Santuario de la Virgen del Camino. Meest opvallend zijn echter portieken die vroeger voor de visvangst werden gebruikt. In deze portieken werden de vissen gezouten en te drogen gelegd en maakten de vissers hun netten. Leuk is om te zien dat er een groot verschil zit tussen het hoger gelegen historische deel van het dorpje en het lager gelegen del dat door de vissers werd gebruikt.

Rondom Muros zijn enkele prachtige brede zandstranden te vinden die het grootste deel van het jaar zo goed als uitgestorven zijn. In de zomermaanden kun je hier, mits het weer het toelaat heerlijk van de Spaanse zon genieten.

Hier ligt Muros

Weersverwachting Muros

vandaag
17° / 15°
morgen
16° / 12°
19 apr
16° / 12°
20 apr
16° / 14°
21 apr
15° / 14°
Meer weer van Muros op klimaatinfo.nl

Meer informatie