Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Gran Canaria

Mooiste dorpjes van Gran Canaria

Het eiland Gran Canaria is één van de Canarische Eilanden. Gran Canaria wordt vooral bezocht vanwege het aangename tropische klimaat. Het gros van de toeristen verblijft dan ook in één van de vele badplaatsen die je vooral aan de zonnige zuidkust van het eiland aantreft. Gran Canaria heeft voor wie daar oog voor heeft echter zoveel meer te bieden. Het vulkanische landschap vormt ene prachtige basis voor mooie wandelingen. Wie dat wil die kan zelfs in een heuse krater afdalen. Verder zijn er op het eiland ook een aantal mooie dorpen te vinden. Vaak moet je daarvoor het binnenland van Gran Canaria in trekken, maar ook aan de kust zijn er wel enkele mooie plaatsen te vinden. Een mooi voorbeeld daarvan is de badplaats Puerto de Mogan, maar ook het in het noordwesten gelegen vissersdorp Puerto de las Nieves.

Je kunt de verschillende pittoreske dorpen op Gran Canaria op verschillende manieren bezoeken. Het busnetwerk zorgt ervoor dat je de dorpen gewoon met het openbaar vervoer kunt bereiken. Daarnaast zijn er verschillende excursies waarbij een bezoek aan de mooie dorpen opgenomen is in het programma.

De meest ideale manier om de mooiste dorpen van Gran Canaria te bezoeken is volgens ons een huurauto. Je kunt dan alles in je eigen tempo doen en staat niet tegelijkertijd met tientallen andere toeristen op een prachtig plein of in een sfeervol straatje. De website in12uur.nl laat verschillende mooie autoroutes op Gran Canaria zien, waarbij je een deel van het eiland in pakweg twaalf uur tijd ontdekt.

Op de website www.allesovergrancanaria.nl vind je meer informatie over Gran Canaria en twintigtal plaatsen op Gran Canaria.

Vakantietips voor Gran Canaria

Agüimes

Gran Canaria

Het in het oosten van Gran Canaria gelegen Agüimes is recent door een vooraanstaande Spaanse krant uitgeroepen tot de mooiste plaats om in de zomer te verblijven op de gehele Canarische Eilanden.

Fataga

Gran Canaria

Het lieflijke bergdorp Fataga combineert twee elementen met elkaar: huizen die gebouwd zijn in de voor Gran Canaria typerende bouwstijl, gelegen op een plek die op z’n zachtst gezegd bekoorlijk genoemd mag worden.

Firgas

Gran Canaria

Eerlijk gezegd hebben we even getwijfeld of we Firgas een plekje moesten geven tussen de mooiste dorpen op Gran Canaria. Het unieke karakter van de Paseo de Gran Canaria en de Paseo de Canarias heeft de doorslag gegeven.

Gáldar

Gran Canaria

Als je het hebt over de mooiste dorpen van Gran Canaria dan mag Gáldar absoluut niet ontbreken.  Gáldar ligt aan de noordkant van het eiland en is één van de meest authentieke dorpen van Gran Canaria.

Puerto de Mogán

Gran Canaria

Massatoerisme heeft soms ook een mooi gezicht. Tussen alle toeristische dorpen aan de zuidkust van Gran Canaria staat één dorp dat behalve toeristisch ook mooi is: Puerto de Mogán.

Puerto de las Nieves

Gran Canaria

Op Gran Canaria zijn er veel plekken waar je heerlijke visgerechten kunt eten. Dé plek voor vis- en schaaldieren vind je in het noordwesten van het eiland. Dat is het vissersdorp Puerto de las Nieves.

Tejeda

Gran Canaria

Als je ons vraagt wat het mooiste dorp van Gran Canaria is, dan dingt het centraal op het eiland gelegen Tejeda zeker mee om deze titel. Dit bergdorp is in alle opzichten een plaatje om te zien.

Teror

Gran Canaria

Volgens de meeste reisgidsen is Teror het mooiste dorp van Gran Canaria. Aangezien het geen wedstrijd is zullen wij hier geen uitspraak over doen, maar dat Teror een plekje verdient tussen de mooiste dorpjes van Gran Canaria is een absoluut feit.