Weersverwachting Agüimes

vandaag
20° / 13°
morgen
18° / 14°
20 jan
20° / 14°
21 jan
19° / 13°
22 jan
19° / 13°

Agüimes

Waar ligt Agüimes?

Externe links

Agüimes staat bekend om de typische architectuur. Die is eerder als Moors dan als Canarisch te betitelen. De kerk van San Sebastián wordt als het centrale punt binnen de historische kern van Agüimes beschouwd. Deze nadrukkelijk aanwezige kathedraalachtige kerk valt op door de enorme neoclassicistische gevel. Die ligt aan het Plaza del Rosario. Dit dorpsplein mag met recht een van de mooiste pleinen van Gran Canaria genoemd worden. Prachtige bomen en karakteristieke panden zorgen ervoor dat dit plein een heerlijk plekje is om lekker even te zitten.

De vraag is wanneer je Agüimes het beste bezoekt. In de loop van de middag gaan de bars en restaurants open. Agüimes is dankzij de rijke boerenkeuken een heerlijke plek om van de lokale gastronomie te genieten. Als we eerlijk zijn, lopen wij het liefste wat vroeger in de ochtend door de oude straatjes van Agüimes. Dan is het meestal zo rustig, dat je op je gemak kunt genieten van alle schoonheid die het dorp te bieden heeft.

Er zijn behalve de oude straatjes en de indrukwekkende kerk nog een aantal bezienswaardigheden in Agüimes die het vermelden waard zijn. Ten eerste is er het gratis te bezoeken Centro de Interpretación del Casco Histórico de Agüimes. In dit historische pand zit een gratis museum gevestigd. Hier krijg je een mooi inkijkje in de geschiedenis, tradities en manier van leven in Agüimes. Een ander museum dat de moeite van het bezoeken waard is, is het Historisch Museum van Agüimes, dat gevestigd is in het Palacio Episcopal. Op maandagen is dit museum gesloten. Veel van de kunst in Agüimes is op straat te vinden. Letterlijk. Denk aan prachtige sculpturen, versierde muurtegels en mozaïek in het wegdek.

Foto's van Agüimes