Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Agüimes

Het in het oosten van Gran Canaria gelegen Agüimes is recent door een vooraanstaande Spaanse krant uitgeroepen tot de mooiste plaats om in de zomer te verblijven op de gehele Canarische Eilanden.

Wij begrijpen wel waarom Agüimes met maar liefst 38,2% van de stemmen deze titel behaalde. Zodra je vanaf snelweg GC-1 het binnenland inrijdt, kom je in een andere wereld terecht. Agüimes is daarbij het eerste plaatsje dat echt de moeite waard is. Agüimes werd al in 1491 gesticht door de Spanjaarden. De oorspronkelijke bewoners van Gran Canaria, de Gaunchen, woonden toen nog in grotwoningen, onder andere in de buurt van Agüimes. De ligging van Agüimes zorgde ervoor dat dit een geliefde plek werd om te wonen. Al snel ontstond er een mooie dorpskern, die tot heden ten dage de grote magneet vormt om bezoekers naar Agüimes te lokken.

Agüimes staat bekend om de typische architectuur. Die is eerder als Moors dan als Canarisch te betitelen. De kerk van San Sebastián wordt als het centrale punt binnen de historische kern van Agüimes beschouwd. Deze nadrukkelijk aanwezige kathedraalachtige kerk valt op door de enorme neoclassicistische gevel. Die ligt aan het Plaza del Rosario. Dit dorpsplein mag met recht een van de mooiste pleinen van Gran Canaria genoemd worden. Prachtige bomen en karakteristieke panden zorgen ervoor dat dit plein een heerlijk plekje is om lekker even te zitten.

De vraag is wanneer je Agüimes het beste bezoekt. In de loop van de middag gaan de bars en restaurants open. Agüimes is dankzij de rijke boerenkeuken een heerlijke plek om van de lokale gastronomie te genieten. Als we eerlijk zijn, lopen wij het liefste wat vroeger in de ochtend door de oude straatjes van Agüimes. Dan is het meestal zo rustig, dat je op je gemak kunt genieten van alle schoonheid die het dorp te bieden heeft.

Er zijn behalve de oude straatjes en de indrukwekkende kerk nog een aantal bezienswaardigheden in Agüimes die het vermelden waard zijn. Ten eerste is er het gratis te bezoeken Centro de Interpretación del Casco Histórico de Agüimes. In dit historische pand zit een gratis museum gevestigd. Hier krijg je een mooi inkijkje in de geschiedenis, tradities en manier van leven in Agüimes. Een ander museum dat de moeite van het bezoeken waard is, is het Historisch Museum van Agüimes, dat gevestigd is in het Palacio Episcopal. Op maandagen is dit museum gesloten. Veel van de kunst in Agüimes is op straat te vinden. Letterlijk. Denk aan prachtige sculpturen, versierde muurtegels en mozaïek in het wegdek.

Hier ligt Agüimes

Weersverwachting Agüimes

vandaag
29° / 22°
morgen
30° / 25°
4 okt
30° / 25°
5 okt
30° / 25°
6 okt
29° / 24°
Meer weer van Agüimes op klimaatinfo.nl

Meer informatie