Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Gáldar

Als je het hebt over de mooiste dorpen van Gran Canaria dan mag Gáldar absoluut niet ontbreken.  Gáldar ligt aan de noordkant van het eiland en is één van de meest authentieke dorpen van Gran Canaria.

Op de plek waar tegenwoordig Gáldar te vinden is was al duizenden jaren geleden sprake van bewoning. Dat is bewezen door de vondst van grotschilderingen in de Cueva Pintada. Deze beschilderde grot is nu omgetoverd tot een goed afgeschermd museum in het hart van Cueva Pintada. Graag hadden we laten zien hoe de grotschilderingen eruit zien, maar op het moment dat wij er waren was er in ieder geval een verbod om te fotograferen. Ook zonder flits. Tijdens het bezoek aan de archeologische vindplaats krijg je door middel van video ook te zien hoe het leven hier zo’n tweeduizend jaar geleden eruit gezien moet hebben.

Het huidige Gáldar is bovenal een sfeervol dorp waar vrij weinig toeristen te vinden zijn, maar waar het wel levendig genoeg is. De lokale architectuur waar Moorse invloeden, barokke stijlelementen en fraaie staaltjes van neoclassicistische invloeden tot een prachtige mix samenkomen zal menig bezoeker kunnen bekoren. Wat ons vooral bijgebleven is, is het heerlijke familiebarretje in het centrum waar we op een zonnige zondagochtend genoten hebben van een drankje en heerlijke tapas. Hier worden geen toeristenprijzen gehanteerd, wat Gáldar extra aantrekkelijk maakt.

Hier ligt Gáldar

Weersverwachting Gáldar

vandaag
19° / 16°
morgen
20° / 17°
1 dec
21° / 17°
2 dec
19° / 18°
3 dec
19° / 17°
Meer weer van Gáldar op klimaatinfo.nl

Meer informatie