Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Cala Vadella

Cala Vadella is eigenlijk een strand, waarbij de hoeveelheid voorzieningen zo groot is geworden dat er uiteindelijk sprake is van een klein dorpje. Cala Vadella is geconcentreerd rondom het fijne zandstrand.

Cala Vadella ligt in het zuidwesten van het eiland Ibiza, op ongeveer 8 kilometer rijden van het dorp San Josep. Je bereikt Cala Vadella via vrij bochtige wegen, waarbij je wel wat hoogteverschillen voor je kiezen krijgt. Wie met een gehuurde ‘lelijke eend’ op pad gaat, moet zich afvragen of deze wegen wel geschikt zijn om met een ‘eendje’ te bereiden.

Het strand van Cala Vadella is een ongeveer 260 meter lang zandstrand. De breedte varieert van vijftig tot tachtig meter. Het strand bestaat uit fijn zand dat licht van kleur is. Het heldere zeewater is mooi blauw van kleur. De zee wordt zeer geleidelijk dieper. Zo is de diepte als je vijftig meter de zee in bent zelfs nergens meer dan twee meter. Dit maakt van Cala Vadella een ideaal strand voor families met kinderen.

Op het strand staan allerlei bomen, die beschutting bieden tegen de felle zomerzon. Wie wil die kan ook ligbedden huren. Rondom het heldere blauwe water vind je alleen wat laagbouw. Het zijn vooral wat (privé-)appartementen en horeca die je hier aantreft. Winkels kom je amper tegen. Er zit een kleine supermarkt en een winkel van Hippy Chick.

Omdat Cala Vadella een vrij populaire plek op Ibiza is, is gratis parkeerplek een schaars goed. Grote kans dat je je auto alleen maar kwijt kunt op een betaalde parkeerplek. Voor een paar euro per dag parkeer je je auto.

Hier ligt Cala Vadella

Weersverwachting Cala Vadella

vandaag
20° / 18°
morgen
19° / 18°
1 dec
19° / 16°
2 dec
16° / 14°
3 dec
15° / 12°
Meer weer van Cala Vadella op klimaatinfo.nl

Meer informatie