Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Haría

Haría is een dorp gelegen in het noorden van Lanzarote. Haría ligt in ‘Dal der Duizend Palmen’. Deze naam dankt het aan de vele palmbomen die hier staan.

Wie de palmen in Haría gaat tellen die zal het aantal van duizend overigens ruimschoots overschrijden. Vooral rondom de dorpskern staan er redelijk wat palmen. Hoe ze hier ooit terecht gekomen zijn is niet bekend. Waarschijnlijk is een groot deel van de palmen ooit aangeplant. De palmen gedijen goed in Haría vanwege de vruchtbare lavagrond en de ligging van het dorp. Wolken kunnen aan de oostkant van de Risco de Famara langer blijven hangen waardoor de kans op wat regenval in Haría groter is dan op veel andere plekken op Lanzarote.

Veruit het belangrijkste plein van Haría is Plaza León y Castillo. De grote laurier- en eucalyptusbomen zorgen voor een groene uitstraling van het autovrije plein. Tevens zorgen ze voor natuurlijke schaduwpartijen waaronder de dorpelingen graag schuilen voor de veelal aanwezig zon. Op zaterdag is dit plein het decor van de wekelijkse markt. Hier worden vooral veel lokale producten verkocht zoals keramiek, souvenirs, wijn en allerlei lekkernijen die van het eiland Lanzarote afkomstig zijn. Deze markt is veel kleinschaliger dan die van Teguise, maar zeker de moeite waard.

Hier ligt Haría

Weersverwachting Haría

vandaag
20° / 19°
morgen
22° / 19°
6 dec
22° / 20°
7 dec
20° / 20°
8 dec
21° / 20°
Meer weer van Haría op klimaatinfo.nl

Meer informatie