Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La Caleta de Famara

La Caleta de Famara is hét surfdorp van Lanzarote. De vrijwel constant aanwezige passaatwind en de vele golven in de Bahia de Penedo maken van het dorp een ideale surfspot.

Zodra je het La Caleta de Famara via de Avenida el Marinero binnenrijdt zie je aan de linkerkant een aaneenschakeling van surfshops. Het karakter van de plaats wordt hiermee nogmaals bevestigd, want al voordat je het dorp zelf bereikt hebt, heb je al lang gezien dat op het water het een paradijs voor surfers is. In de surfwinkels kun je materialen kopen of huren. Ook kun je je eigen spullen laten onderhouden of repareren.

Het dorp bestaat verder vooral uit eenvoudige woningen. Deels worden deze bevolkt door vissers, deels zijn er wat woningen die gebruikt worden als vakantiewoning. Het dorp ligt aan de kust. Langs het water loopt een eenvoudige wandelpromenade. Dit is een goede plek om surfers te bekijken en te fotograferen. De meest ervaren surfers kiezen vooral voor deze plek om te surfen. De surfscholen en beginnende surfers concentreren zich meer op het strand: Playa de Famara. Dit ligt direct ten oosten van het dorp.

Het strand is een prachtig zandstrand met zicht op het eiland La Graciosa en aan de oostkant op de hoge Famarakliffen. De wind zorgt niet alleen voor veel golven op zee, ook voert het zand aan richting het strand en de Urbanisatie Famara die direct tegen de kliffen aangebouwd is. In de straten van de urbanisatie zie je dan ook zandhopen in tuinen en op straten zoals je bij ons sneeuwhopen hebt als er sneeuw valt tijdens een sterke wind. Op het strand is het zand in de lucht vaak goed zichtbaar. Je moet dan ook goed oppassen met je ogen. Ook lenzen van fotocamera’s zijn niet altijd even goed bestand tegen het vele zand in de lucht.

Het strand is overigens niet alleen het domein van surfers. Ook komt men hier om een heerlijke strandwandeling te maken, om te zonnen (wel beschut gaan liggen!) en om te zwemmen. De golfslag is ook voor zwemmers een leuke uitdaging. Let wel op, want niet zelden staat de rode vlag er als teken dat er een gevaarlijke stroming staat.

Hier ligt La Caleta de Famara

Weersverwachting La Caleta de Famara

vandaag
32° / 22°
morgen
32° / 24°
4 okt
32° / 24°
5 okt
31° / 23°
6 okt
30° / 22°
Meer weer van La Caleta de Famara op klimaatinfo.nl

Meer informatie