Weersverwachting La Caleta de Famara

vandaag
19° / 17°
morgen
19° / 17°
6 dec
19° / 17°
7 dec
19° / 17°
8 dec
19° / 17°

La Caleta de Famara

Waar ligt La Caleta de Famara?

Externe links

Het dorp bestaat verder vooral uit eenvoudige woningen. Deels worden deze bevolkt door vissers, deels zijn er wat woningen die gebruikt worden als vakantiewoning. Het dorp ligt aan de kust. Langs het water loopt een eenvoudige wandelpromenade. Dit is een goede plek om surfers te bekijken en te fotograferen. De meest ervaren surfers kiezen vooral voor deze plek om te surfen. De surfscholen en beginnende surfers concentreren zich meer op het strand: Playa de Famara. Dit ligt direct ten oosten van het dorp.

Het strand is een prachtig zandstrand met zicht op het eiland La Graciosa en aan de oostkant op de hoge Famarakliffen. De wind zorgt niet alleen voor veel golven op zee, ook voert het zand aan richting het strand en de Urbanisatie Famara die direct tegen de kliffen aangebouwd is. In de straten van de urbanisatie zie je dan ook zandhopen in tuinen en op straten zoals je bij ons sneeuwhopen hebt als er sneeuw valt tijdens een sterke wind. Op het strand is het zand in de lucht vaak goed zichtbaar. Je moet dan ook goed oppassen met je ogen. Ook lenzen van fotocamera’s zijn niet altijd even goed bestand tegen het vele zand in de lucht.

Het strand is overigens niet alleen het domein van surfers. Ook komt men hier om een heerlijke strandwandeling te maken, om te zonnen (wel beschut gaan liggen!) en om te zwemmen. De golfslag is ook voor zwemmers een leuke uitdaging. Let wel op, want niet zelden staat de rode vlag er als teken dat er een gevaarlijke stroming staat.

Foto's van La Caleta de Famara