Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

San Bartolomé

San Bartolomé, vroeger bekend als Ajei (klein dorp), is een van de kleinste gemeenten op Lanzarote. De eerste bewoners vestigden zich hier om te ontsnappen aan de piratenaanvallen die plaatsvonden in de kustgebieden.

San Bartolomé wordt vaak over het hoofd gezien door toeristen. De vele attracties zijn niet zo goed zichtbaar vanaf de hoofdweg die door de stad loopt en worden vaak helemaal overgeslagen als bezoekers op weg zijn naar grotere trekpleisters, zoals het nabijgelegen Monumento al Campesino in Mozaga. Maar als je wat verder kijkt, onthult San Bartolomé al snel zijn verborgen schatten. Het dorp herbergt enkele van de meest historische gebouwen van het eiland, mooie pleinen, aantrekkelijke lanen, een fascinerend museum en de laatst overgebleven werkende windmolen van Lanzarote.

San Bartolomé werd van oudsher beschouwd als de tweede hoofdstad van het eiland, na Teguise. En vandaag de dag is de stad de zetel van een van de zeven gemeenteraden van Lanzarote – of Ayuntamientos. Het centrum wordt gedomineerd door twee gemeentelijke gebouwen – het gemeentehuis en het theater, dat vaak wordt gebruikt als tentoonstellingsruimte.. Daarnaast staat een van de andere bezienswaardigheden van San Bartolomé: de Iglesia Parroquial de San Bartolomé. Deze kerk werd gebouwd in de 17e eeuw en is gewijd aan de heilige Bartolomeüs. De kerk heeft een sobere façade, maar het interieur is versierd met prachtige schilderijen en beelden. Een andere bezienswaardigheid is de Casa Palacio del Mayor Guerra. Dit paleis werd gebouwd in de 17e eeuw en was ooit het huis van de gouverneur van Lanzarote. Het paleis is nu een museum, waar je meer te weten kunt komen over de geschiedenis van het eiland.

Het Museo del Tanit is zeker een bezoek waard. Dit eclectische etnografische museum heeft geweldige displays met alledaagse voorwerpen uit de afgelopen 200 jaar. Alles met liefde verzameld en samengesteld door de oprichters van het museum, José Ferrer Perdomo en zijn vrouw Remedios Quintana Reyes. Het museum is gevestigd in de kelder van een oude bodega uit de 18e eeuw en heeft ook een prachtige kleine tuin.

Hier ligt San Bartolomé

Weersverwachting San Bartolomé

vandaag
26° / 19°
morgen
26° / 20°
26 jun
25° / 20°
27 jun
26° / 20°
28 jun
27° / 20°
Meer weer van San Bartolomé op klimaatinfo.nl

Meer informatie