Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Banyalbufar

Banyalbufar is een klein dorpje in de heuvels van het Spaanse eiland Mallorca. Je komt het dorpje tegen als je van Andratx naar Sóller rijdt. Zet je auto of fiets hier even aan de kant en geniet van het prachtige uitzicht wat Banyalbufar te bieden heeft.

Banyalbufar is een oud dorp dat al in de dertiende eeuw bewoond werd en er zijn zelfs tekenen gevonden dat de Moren hier al in de tiende eeuw na Christus een dorp hadden gebouwd. De naam van het dorp is hier dan ook van afgeleid en betekend zoveel als “plaats bij de zee”. Sinds de middeleeuwen staat het dorp al bekend om zijn heerlijke wijn.

Banyalbufar ligt relatief hoog in de heuvels van de Serra de Tramuntana. Toch is het dorp in het bezit van een eigen strand. De weg hiernaartoe is lastig, lang en erg steil naar beneden maar het kiezelstrand waar je uiteindelijk bij uitkomt is zeker de moeite waard. Zeker als het in de vooraf gaande dagen wat geregend heeft want dan komen er enkele watervallen op het strand uit.

Rond het dorp liggen enkele van de mooiste wandeltochten van Mallorca. Deze wandeltochten voeren je langs smalle rotspaadjes, prachtige baaien en schitterende rotsformaties. Net buiten het dorp ligt de Torre des Verger. Deze uitkijktoren stamt uit het tweede deel van de zestiende eeuw en werd gebruikt om Banyalbufar te beschermen tegen aanvallen van piraten.

Hier ligt Banyalbufar

Weersverwachting Banyalbufar

vandaag
17° / 12°
morgen
20° / 14°
24 mrt
21° / 17°
25 mrt
18° / 13°
26 mrt
19° / 13°
Meer weer van Banyalbufar op klimaatinfo.nl

Meer informatie