Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Sant Elm

Sant Elm is een klein toeristisch dorpje in het zuidwestelijke deel van Mallorca. Het dorp ligt in de gemeente Andratx aan de kust. Vanaf Sant Elm heb je een prachtig uitzicht op het eiland Dragonera.

Sant Elm is van oorsprong een idyllisch vissersdorp dat de laatste jaren uitgegroeid is tot een populairdere toeristische bestemming. De meeste toeristen komen naar Sant Elm toe omdat het hier een stuk rustiger is dan in veel van de badplaatsen aan de zuidkust van Mallorca. In tegenstelling tot andere badplaatsen in Mallorca heerst er in Sant Elm ook in de zomermaanden nog een heerlijke rust. Dit is ook niet zo gek aangezien het dorp slechts via een smal bergweggetje bereikbaar is.

 

Een van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Sant Elm is het eiland Dragonera. Dit prachtige onbewoonde eiland kan vanuit Sant Elm bezocht worden. Op het eiland lopen meerdere wandelingen. De mooiste wandeling is naar de vuurtoren die op het hoogste punt van het eiland staat. Deze pittige wandeling met een totale lengte van ongeveer vier kilometer zal als je een beetje doorloopt ongeveer drie uur in beslag nemen.

Het eiland dankt zijn naam aan de hagedissen die op het eiland wonen. Naast Dragonera liggen er nog twee kleinere eilanden voor de kust; Pantaleu en Sa Mitjana. Beide eilanden zijn onbewoond. Dragonare is een beschermd natuurgebied. Er zijn ooit plannen geweest om op het eiland een luxe resort te bouwen met een casino maar deze plannen zijn gelukkig nooit uitgevoerd.

Hier ligt Sant Elm

Weersverwachting Sant Elm

vandaag
20° / 14°
morgen
23° / 15°
14 apr
23° / 15°
15 apr
22° / 15°
16 apr
20° / 16°
Meer weer van Sant Elm op klimaatinfo.nl

Meer informatie