Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Sineu

Sineu is een dorp en een gemeente in het centrale deel van Mallorca. Het dorpje staat bekend om zijn historische binnenstad en om de markt die er iedere woensdag gehouden wordt.

Omdat Sineu centraal op het eiland Mallorca ligt is het een stuk minder toeristisch dan veel van de andere dorpen op het eiland. Sineu heeft die lieflijke sfeer van het Mallorca van weleer goed weten te behouden. Lopend door de zeer smalle straatjes waan je jezelf terug in de tijd. Vroeger lag het dorpje aan een spoorlijn, maar sinds de teloorgang van die lijn is het bewonersaantal flink gedaald. Er is een behoorlijke vergrijzing gaande in het kleine dorp. Sineu is al sinds de prehistorie bewoond. In de middeleeuwen groeide het uit tot een belangrijke stad waar zelfs een koninklijke residentie te vinden was.

De belangrijkste monumenten uit het stadje komen dan ook vooral uit de glorietijd van Sinue. De parochiekerk werd al gebouwd in 1245, maar brandde jammer genoeg grotendeels af. De oude koninklijke residentie is ook nog steeds in tact. Dit gebouw uit de viertiende eeuw doet sinds 1583 dienst als nonnenklooster. In heel Sineu staan nog oude waterputten en molens. In het voormalige station vinden tegenwoordig exposities plaats.

De markt van Sineu is de bekendste markt van Mallorca. Iedere woensdag is in het dorp een grote markt met levensmiddelen, kleding en andere marktwaar te vinden. Op de eerste zondag is er een grote jaarmarkt . Deze wordt al gehouden sinds 1318 en is sinds die tijd steeds in stand gehouden. Op 15 augustus viert men in Sineu het feest van de patroonheilige. Er wordt dan jaarlijks een groot vuurwerk afgestoken en er zijn grote feesten.

Hier ligt Sineu

Weersverwachting Sineu

vandaag
17° / 6°
morgen
18° / 8°
26 apr
18° / 11°
27 apr
19° / 12°
28 apr
16° / 13°
Meer weer van Sineu op klimaatinfo.nl

Meer informatie