Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Es Mercadal

Es Mercadel is wat ons betreft het mooiste dorp van Menorca. Het dorp is centraal gelegen op het eiland aan de voet van de Monte Toro, het hoogste punt van het eiland. Het is tevens de grootste plaats van de gelijknamige gemeente.

Es Mercadal heeft ondanks het feit dat het de laatste decennia behoorlijk gegroeid is toch zijn authentieke karakter weten te behouden. Het historische deel van het dorp is door de jaren heen maar weinig veranderd waardoor je tijdens een wandeling door het dorp het idee hebt dat de tijd heeft stilgestaan. Opvallend zijn de vele kleine gangen, bruggen en poorten die in het oude centrum te vinden zijn. Dit heeft mede te maken met de rivier die tijdens de nattere periode door het dorp heenloopt. De rivierbedding staat in de zomermaanden droog wat het dorp een bijzondere aanblikt geeft.

 

De naam van het dorp is voortgekomen door de functie die het dorp kreeg in het begin van de veertiende eeuw van Jacobus II van Majorca. Deze benoemde het dorp tot de centrale markt van het eiland. Dit had natuurlijk alles te maken met de centrale ligging van het dorp. Nog steeds profiteert Es Mercadal van deze centrale ligging en wordt er in het dorp wekelijks één van de grootste markten van het eiland gehouden.

Andere bezienswaardigheden van het dorp zijn het museum “Centre Artesanal”, de Aljub, het hypermoderne moderne congrescentrum en de oude windmolen. De belangrijkste is echter de Monte Toro. Deze 358 meter hoge heuvel kan alleen via een slingerweg vanuit Es Mercadel beklommen worden met de auto of fiets. Het steile pad naar boven is echter alleen voor getrainde fietser weggelegd. Bovenop de heuvel heb jee schitterend uitzicht over het eiland. Verder vind je er een monument, een klooster en een restaurant.

Hier ligt Es Mercadal

Weersverwachting Es Mercadal

vandaag
15° / 6°
morgen
18° / 10°
26 apr
17° / 12°
27 apr
19° / 13°
28 apr
17° / 14°
Meer weer van Es Mercadal op klimaatinfo.nl

Meer informatie