Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Es Migjorn Gran

Het dorpje Es Migjorn Gran is te vinden in het centraal zuidelijke deel van het eiland Menorca niet ver van het vandaan. Es Migjorn Gran is de grootste plaats in de gelijknamige gemeente die voor de rest bijna uitsluitend uit badplaatsen bestaat.

Es Migjorn Gran is in tegenstelling tot de vele toeristen enclaves op het eiland een oase van rust in dit deel van Menorca. Het slaperige dorpje leent zich perfect voor een kort bezoek. Met name het historische autovrije deel van het dorp is leuk om even doorheen te lopen. Het centrum van het dorp heeft een dambordpatroon dat nog exact eruit ziet zoals het eruit zag toen het dorp gesticht werd. Op verschillende kleine plattegrondjes kun je de lokale ondernemingen vinden. Bezoek zeker even de lokale slager en de bakker.

Naast een sportcomplex en verschillende restaurants met gezellige terrassen heeft het dorp niet heel veel te bieden. De belangrijkste badplaats in deze kleine gemeente is Saint Thomas. Deze badplaats beschikt over verschillende kleine baaien en stranden die nog niet allemaal zijn ontdekt door het massatoerisme. Dit maakt Saint Thomas tot één van de mooiste en rustigste badplaatsen in het zuiden van Menorca.

In de omgeving van Es Migjorn Gran zijn verschillende historische bezienswaardigheden te vinden. De Cova des Coloms zijn hiervan waarschijnlijk de bekendste en belangrijkste. Deze immense natuurlijk grot kan bereikt worden via een wandeling van enkele kilometers. De wandeling start in de buurt van het kerkhof van Es Migjorn Gran en neemt je mee langs de Barranc de Binigaus. De grot is 24 meter hoog en 110 meter lang. De grot heeft volgens sommige inwoners van het dorp een belangrijke rol gespeeld in de Odyssee van Homerus.

 

Hier ligt Es Migjorn Gran

Weersverwachting Es Migjorn Gran

vandaag
26° / 22°
morgen
26° / 22°
21 jun
27° / 20°
22 jun
26° / 19°
23 jun
24° / 20°
Meer weer van Es Migjorn Gran op klimaatinfo.nl

Meer informatie