Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Candelaria

Op het noorden van het eiland Tenerife in de provincie Santa Cruz de Tenerife ligt het bedevaartsoord Candelaria. Het oude vissersdorp ligt op zo’n twintig kilometer van de hoofdstad Santa-Cruz, waardoor het tegenwoordig veel forensen uit de hoofdstad heeft.

Met nog geen 15.000 inwoners kan Candelaria zeker gezien worden als een dorp. Het dorp een aantal elementen waardoor het zeer de moeite van het bezoeken waard is. Zo is het een bedevaartsoord en heeft het oude vissersdorp een zeer authentieke uitstraling. Als je daarbij ook nog de ligging aan de kust erbij optelt heb je heel wat ingrediënten die van Candelaria een interessante bestemming maken. Ervaar dit fraaie plaatsje met gezellige straatjes geflankeerd door kleurrijke gevels, interessante gebouwen en authentieke activiteiten die er regelmatig plaatsvinden.

De bekendste bezienswaardigheid van Candelaria is de Basílica de Nuestra Señora de La Candelaria. Naast dat dit kerkgebouw het belangrijkste religieuze relikwie van Tenerife herbergt is ook het gebedshuis zelf zeer de moeite waard. Hoewel het gebouw dateert uit 1959 valt de fraaie vormgeving op. Zeker de drie torens geven de basiliek een karaktervolle uitstraling. Twee dagen per jaar komen vele pelgrims naar de kerk om het relikwie ‘Virgin de Candelaria’ te eren. Dit gebeurt op de naamdag van Candelaria op 2 februari en op 15 augustus tijdens Maria Hemelvaartsdag.
Naast de basiliek moet je zeker ook het Plaza de Patrona de Canarias bezoeken. Dit grote plein wordt geflankeerd door typische Canarische huizen met hun al even kenmerkende houten balkons. Ook de basiliek ligt aan dit plein. Direct aan de zee staan 9 bronzen beelden, met hun rug gekeerd naar de Oceaan, die waken over het dorp. Drie keer per week is de overdekte markt van Candelaria geopend. Dit gebeurt op woensdag, zaterdag en zondag.

Hier ligt Candelaria

Weersverwachting Candelaria

vandaag
18° / 13°
morgen
19° / 15°
7 dec
18° / 15°
8 dec
19° / 15°
9 dec
20° / 15°
Meer weer van Candelaria op klimaatinfo.nl

Meer informatie