Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Garachico

Aan de rotsachtige kust in het noordenwesten van het eiland Tenerife ligt de, voor het eiland belangrijke, havenplaats Garachico. Daar ligt het schilderachtig mooi aan de voet van een vijftien meter hoge klif.

Ooit in 1706 werd Garachico voor een groot deel vernietigd door een vulkaanuitbarsting. Al voor die tijd werd er veel vulkanisch gesteente verhandeld van deze plek. Door de vulkaanuitbarsting kwam hier een einde aan, doordat het dorp grotendeels werd bedolven onder een laag lava. Tot die tijd gold Garachico als de belangrijkste havenstad van Tenerife. Enkele sporen van dit verleden zijn nog altijd te vinden en in de loop der jaren krabbelde het dorp weer langzaam overeind en kreeg het weer een steeds belangrijkere functie op het eiland. 

Garachico mag zeker niet ontbreken in ons overzicht van mooiste dorpen in deze regio. Dat zie je al meteen wanneer je het dorp van een afstand en grote hoogte ziet liggen voordat je er bent.

Veel dingen zijn vernietigd door het natuurgeweld van de vulkaanuitbarsting, maar toch zijn er een aantal bezienswaardigheden die gespaard zijn gebleven of dateren van na de vulkaanuitbarsting. Het fort van San Miguel is een voorbeeld van een bouwwerk dat de vulkaan heeft doorstaan. Dit bouwwerk is zeker de moeite van het bezichtigen waard is. Een andere trekpleister is het plein Plaza de Liertad. Dit mooie plein heeft een centrale rol en ligging in Garachico. Aan dit plein vind je ook de Santa Ana kerk en het Palacio de la Gomera; twee bouwwerken die ook zeer de moeite van het bezichtigen waard zijn. Een ander object dat zeker niet overgeslagen mag worden is het Santo Domingo klooster. Dit bouwwerk dateert nog uit de zeventiende eeuw. Let ook op de prachtige nauwe straatjes die worden geflankeerd door kleurrijke gevels van traditionele huizen.

Dat Garachico de moeite waard is, blijkt uit de plek die het dorp gekregen heeft in de top 10 bezienswaardigheden van Tenerife

Hier ligt Garachico

Weersverwachting Garachico

vandaag
18° / 11°
morgen
16° / 11°
1 dec
17° / 12°
2 dec
16° / 13°
3 dec
15° / 12°
Meer weer van Garachico op klimaatinfo.nl

Meer informatie