Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Frymburk

Frymburk (okres Český Krumlov) is een dorp in de Tsjechische regio Zuid-Bohemen, gelegen aan het Lipnomeer. Van alle plaatsen aan dit grote stuwmeer is Frymburk een van de meest authentieke dorpen die je hier zult vinden.

Centraal in Frymburk ligt het langgerekte marktplein. Het middelste deel van het plein is ingericht als wandelgebied met veel groen, een fontein en enkele beelden. De bankjes langs het wandelpad zijn vooral in de zomer een populaire plek om eventjes te schuilen voor de zon en warmte. De meeste mensen zoeken echter de vele terrassen op die aan de markt liggen. Voor een dorp van deze grootte (nog geen vijftienhonderd inwoners) heeft Frymburk veel horecagelegenheden. In het zomerseizoen is het dan ook een geliefde stopplaats voor fietsers.

Het belangrijkste bouwwerk van Frymburk is de St. Bartolomäuskerk, die stamt van voor het jaar 1277. De exacte datum is niet bekend, wel dat de kerk in 1277 ingezegend is. De witte kerk heeft een drietal verbouwingen ondergaan, waarvan de laatste in het jaar 1870. Frymburk is één van de drie plaatsen waar je met een veerboot het Lipnomeer over kunt steken. Vanaf iets meet dan een euro kun je met het pontje over, met een vervoersmiddel erbij ben je wat meer kwijt. De veerboot vaart naar Frýdava en biedt tijdens deze korte oversteek een fraai overzicht op het Lipnomeer. Voor vakantiegangers die in het nabijgelegen dorp Lipno nad Vltavou verblijven is de lokale slager vaak ook een reden om eventjes naar Frymburk te rijden. Wie dat op sportieve wijze wil doen die kan per fiets het fietspad volgen dat grotendeels langs het Lipnomeer kronkelt.

Hier ligt Frymburk

Weersverwachting Frymburk

vandaag
14° / 9°
morgen
16° / 8°
15 jun
20° / 11°
16 jun
19° / 12°
17 jun
23° / 12°
Meer weer van Frymburk op klimaatinfo.nl

Meer informatie

Lipnomeer informatie
Lipnomeer weer & klimaat
wikipedia