Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Lipno nad Vltavou

Lipno nad Vltavou heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een van de belangrijkste bestemmingen van Tsjechië. De schoonheid van dit dorp zit hem in de fraaie ligging aan het Lipnomeer en de berg die centraal staat als activiteitencentrum.

Mede dankzij Nederlandse investeerders is er van Lipno nad Vltavou een dorp gemaakt dat vooral op actieve vakanties ingericht is. In de wintermaanden staat de wintersport centraal, met skiën en snowboarden als belangrijkste activiteiten. Als het Lipnomeer bevroren is (en dat is minimaal een aantal weken per winterseizoen) wordt hier een kilometers lange schaatsbaan op aangebracht die je door een betoverend winters landschap voert.

Lipno nad Vltavou bestaat behalve vakantieparken, vakantiewoningen en een straat met horeca en wat winkels dan ook vooral uit veel natuur. Aan de ene kant ligt het dorp recht aan het Lipnomeer, waar je in de zomer kunt zwemmen en aan watersport kunt doen. Het achterland van Lipno nad Vltavou bestaat vooral uit prachtige natuur waar je het hele jaar door heerlijk kunt wandelen of fietsen. Met het in 2012 geopende activiteitenpark bovenop de berg kun je je vooral buiten het wintersportseizoen hier prima vermaken. Accommodaties die vlak bij het meer en de stoeltjeslift liggen zijn het Lipno Lake Resort en Landal Lipno Marina. Beide parken zijn erg populair onder Nederlanders, die je hier met name tijdens de Nederlandse schoolvakanties dan ook veelvuldig aantreft.

Hier ligt Lipno nad Vltavou

Weersverwachting Lipno nad Vltavou

vandaag
22° / 13°
morgen
24° / 12°
26 jun
26° / 14°
27 jun
20° / 16°
28 jun
24° / 16°
Meer weer van Lipno nad Vltavou op klimaatinfo.nl

Meer informatie