Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Antalya

Mooiste dorpjes van Antalya

De provincie Antalya ligt aan de zuidelijke kust van Turkije. Het behoort tot de drukst bezochte provincies van het land. Dat komt vooral omdat Antalya in het hart van de Turkse Rivièra ligt. De vele stranden en hotels hebben een enorme aantrekkingskracht op de toeristen. Deze komen hier vooral om te genieten van het warme zeewater, de zon en de overwegend zomerse temperaturen die hier tijdens de lange zomer heersen. Door het toerisme zie je helaas wel dat een aantal authentieke (vissers)dorpen en steden in de provincie getransformeerd zijn tot een toeristenbolwerk of dat ze op dit moment bezig zijn met dit proces.

Het aantal dorpen dat op een ’to visit’-lijst zal komen te staan is daarom niet zo groot in Antalya. Wie echter goed zoekt die zal zeker nog wel wat dorpen aantreffen die de moeite waard zijn. Een voordeel dat de provincie Antalya heeft is dat Grieken, Romeinen en andere volkeren die hier geleefd hebben hun sporen achtergelaten hebben in de streek.

Aspendos

Antalya

Aspendos is een gehucht dat enkele kilometers landinwaarts ligt. Aspendos is daarnaast ook een historische stad uit de oudheid, waar in de zomermaanden bussen vol toeristen op af komen.

Kadriye

Antalya

De reden dat Kadriye als één van de mooiste dorpen van provincie Antalya genoemd wordt zegt eerlijk gezegd meer over de andere dorpen dan over Kadriye. Het dorp springt er uit door het kleurgebruik in de straten.