Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Alacati

Het dorpje Alacati gelegen aan de Middellandse zee is bijna te mooi om waar te zijn. Van oorsprong een vissersdorp waar veel Grieken woonden is het nu een hotspot voor rijke Turken en voor internationale windsurfers.

Het nabijgelegen strand is één van de beste windsurfplekken ter wereld. Wanneer je door Alacati loopt is het bijna niet te geloven dat hier pas in 2001 het eerst hotel werd geopend. Nu zitten de hoofdstraatjes van dit dorpje vol met (boutique) hotels, winkeltjes en restaurantjes. De kleine 2000 bewoners van dit dorpje hebben duidelijk begrepen hoe ze het beste gebruik kunnen maken van de natuurlijke schoonheid die ze al hadden. Alacati is inmiddels al zo fotogeniek geworden dat je hier kunt struikelen over de bruidjes uit Izmir die geen mooiere plek kunnen bedenken voor bruiloftsrapportage.

 

Oude stenen huizen worden gerestaureerd en krijgen nog een extra witlaagje. Dit steekt dan weer mooi af tegen de blauwe, rode of gele luiken en deuromlijstingen. Overal staan bloempotten met bloeiende rozen en en klimop mag vrij haar gang gaan. Zachte muziek en fijne lounge banken lijken te norm en nodigen uit om hier middag of een avond al lurkend aan een shisha pijp of sippend aan een Efese biertje door te brengen.

Hier ligt Alacati

Weersverwachting Alacati

vandaag
25° / 19°
morgen
22° / 18°
19 apr
20° / 17°
20 apr
19° / 16°
21 apr
20° / 15°
Meer weer van Alacati op klimaatinfo.nl

Meer informatie