Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Arizona

Mooiste dorpjes van Arizona

De Amerikaanse staat Arizona is de 48e staat die aan de Verenigde Staten toegevoegd is. Dit geschiedde in 1912. Tot die tijd is Arizona jarenlang in handen geweest van Spanje, waarna het begin negentiende eeuw onderdeel werd van Mexico. De VS kochten Arizona van Mexico en pas decennia na de aankoop werd Arizona formeel onderdeel van de Verenigde Staten van Amerika.

Arizona staat vooral bekend vanwege de natuurgebieden. Verwacht hier geen groene bossen of natuurparken, maar juist veel woestijnlandschap dat doorsneden wordt door de Grand Canyon. Hiermee heeft Arizona één van de populairste nationale parken van het land binnen haar staatsgrenzen. In het zuidoosten van Arizona liggen flinke bergen, die een uitloper zijn van de Rocky Mountains. Hierdoor is er wat betreft landschap en klimaat een leuk contrast ontstaan.

Arizona telt een aantal dorpen die de moeite waard zijn, zoals bijvoorbeeld aan de historische Route 66 die de staat doorkruist.

Kingman

Arizona

Het plaatsje Kingman is ooit ontstaan vanwege de ligging aan een drukke verkeersroute door Arizona, die later onderdeel is geworden van de historische Route 66.

Williams

Arizona

Op het moment dat je Williams binnenrijdt waan je je jaren teruggeworpen in de tijd. Het comboystadje ademt de sfeer uit van lang geleden, toen bezoekers nog te paard naar Williams kwamen.