Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Kingman

Het plaatsje Kingman is ooit ontstaan vanwege de ligging aan een drukke verkeersroute door Arizona, die later onderdeel is geworden van de historische Route 66.

Tegenwoordig is de oorspronkelijke Route 66 grotendeels verdwenen. Moderne snelwegen die vaak 4, 6 of nog meer rijbanen tellen hebben de rol overgenomen die Route 66 ooit vervulde. Route 66 was een autoroute van maar liefst 3945 kilometer lengte die eerst van Los Angeles en later vanuit Santa Monica naar Chicago liep. De autoweg die California met Illinois verbond was bijna zestig jaar lang een van de belangrijkste autowegen die door Amerika liep. Tegenwoordig zijn er een aantal stukken die bewaard zijn gebleven. De rest is vervangen door de snelwegen US55, US44 en US15. In Arizona kun je nog een stuk van de oude Route 66 rijden. Dit stuk weg ligt tussen Kingman en Seligman en is historisch erfgoed.

In Kingman wordt je op verschillende manieren gewezen op de aanwezigheid van Route 66. Zo staan er verschillende borden die je duidelijk maken dat je je op of rond Route 66 begeeft. Voor de inwoners van Kingman is het toerisme dat hieruit voortvloeit een belangrijke bron van inkomsten. Er zijn daarom meerdere musea om de bezoekers te vermaken. Wie interesse heeft in Route 66 die zou het Kingman Visitor Center moeten bezoeken. Hier kun je allerlei brochures, kaarten en souvenirs halen die met Route 66 te maken hebben. In het gebouw zit ook een museum dat gewijd is aan elektrische auto’s. Hier zul je zien dat deze ontwikkeling niet alleen maar iets van de laatste tijd, maar dat auto’s die op een elektromotor rijden al decennia lang bestaan.

Kingman is de belangrijkste plaats van Mohave County. Dit is een gebied waar vroeger vooral Mohave-indianen woonden. Wil je meer weten over de geschiedenis en de kunst van de Mohave leren dan kun je in Kingman het Mohave Museum of History and Arts bezoeken.

Hier ligt Kingman

Weersverwachting Kingman

vandaag
36° / 24°
morgen
36° / 20°
14 jun
36° / 20°
15 jun
37° / 22°
16 jun
34° / 20°
Meer weer van Kingman op klimaatinfo.nl

Meer informatie