Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Williams

Op het moment dat je Williams binnenrijdt waan je je jaren teruggeworpen in de tijd. Het comboystadje ademt de sfeer uit van lang geleden, toen bezoekers nog te paard naar Williams kwamen.

Hoewel men het heeft over een cowboystadje, is Williams naar hedendaagse maatstaven een dorp. Het plaatsje telt iets meer dan drieduizend inwoners en bestaat eigenlijk uit een dubbele hoofdstraat met verschillende zijstraten. De eerste woningen werden in 1881 gebouwd en sinds 1901 is Williams erkend als officiële plaats. De naam is een verwijzing naar ‘Mountain Man’ en handelaar William ‘Old Bill’ Williams, die hier regelmatig verbleef in de beginjaren. Een monument ter ere van Bill Williams is tegenwoordig nog te bewonderen in Monument Park aan de westelijke kant van Williams.

Williams is toeristisch gezien vanwege drie elementen interessant. Ten eerste ademt het historische centrum nog de sfeer van vroeger uit. Daarnaast is Williams een belangrijke stop op het stuk van de historische Route 66 die nog door Williams loopt. Daarnaast begint bij Williams ook de toegangsweg tot de South Rim van het populaire nationale park Grand Canyon. Dit is dus een ideale plek om te overnachten, te tanken of nog even wat inkopen te doen voordat je je richting de Grand Canyon begeeft.

In het dorp zijn meerdere winkels en andere zaken te zien die gerelateerd zijn aan Route 66. Deze weg was tot de jaren tachtig van de vorige eeuw de belangrijkste route van Santa Monica (bij Los Angeles) richting Chicago in het noordwesten van de Verenigde Staten. Na het opleveren van de nieuwe Interstate 40 verviel deze rol van Route 66. Het dorp Williams profiteert echter nog steeds volop van toeristen die het nog bestaande stuk van de historische Route 66 tussen Kingman en Seligman afleggen.

Hier ligt Williams

Weersverwachting Williams

vandaag
29° / 12°
morgen
30° / 13°
16 jun
28° / 13°
17 jun
25° / 11°
18 jun
25° / 10°
Meer weer van Williams op klimaatinfo.nl

Meer informatie