Weersverwachting Glenwood Springs

vandaag
29° / 11°
morgen
32° / 17°
23 jun
30° / 17°
24 jun
25° / 9°
25 jun
24° / 7°

Glenwood Springs

Waar ligt Glenwood Springs?

Externe links

Glenwood Springs is tegenwoordig een geliefde bestemming voor toeristen die via Interstate 70 van of naar Denver rijden. In de negentiende eeuw, toen Glenwood Springs ontstaan is, hing er een heel andere sfeer in het dorpje. Het werd in 1883 gesticht onder de naam Defiance en was een slecht voorbeeld van het Wilde Westen. Gokken, drank en prostitutie waren toen de hoofdactiviteiten in dit plaatsje. Op aandringen van Sarah Cooper, de vrouw van de stichter, werd de naam veranderd in Glenwood Springs en is het dorp redelijk opgeschoond van al het bandeloze tuig.

Nu is Glenwood Springs een geliefde plek om van de hot pools te genieten, maar ook als uitvalsbasis om de prachtige omgeving te ontdekken of aan allerlei activiteiten zoals raften of kajakken te doen. In de sfeervolle hoofdstraat vind je allerlei leuke winkels en horecazaken. Glenwood Springs is een levendig plaatsje waar je op bijna unieke wijze rechtstreeks vanaf de snelweg het hart van het dorp binnenrijdt. Naast de heetwaterbron ligt de Coloradorivier en daarnaast de spoorlijn die Glenwood Springs verbindt met onder andere Salt Lake City en Denver.

De entreeprijs voor de hot springs varieert. Dit is afhankelijk van het seizoen en of je in het weekend gaat of niet. Reken gemiddeld op 20 tot 30 dollar per persoon per keer. Gasten van het Glenwood Hot Springs Resort mogen gratis naar de warmwaterbaden. Als je hier één nacht verblijft dan heb je zowel op de dag van aankomst als op de dag van vertrek recht op onbeperkt gratis toegang tot de hot springs.

Foto's van Glenwood Springs